Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2012 yılında Selçuklu Belediyesi açısından önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini belirterek, temeli atılan büyük projelerin de 2013 yılı içerisinde Konya'nın hizmetine sunulacağı müjdesini verdi.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçenin gelişmişlik endeksi ve nüfusuyla Konya'nın en önemli ilçesi olduğuna dikkat çekerek, "2012 yılı Selçuklu Belediyesi açısından önemli hizmetlerin hayata geçirilmesine vesile oldu ve başarılı bir yıl tamamlandı. Öncelikle, belediye olarak bütçemizi iki katına çıkartarak hizmet etme imkanı elde ettik. Her yaş grubundan insanların sorunlarını çözebilmek için mahallelerde hanımlar lokalleri, emekli konakları, aile yaşam merkezleri, sağlık ocakları hizmete açıldı. Çocuklarımız için okullarımıza spor salonları, suni çim sahalar ve yine Selçuklu Belediyesi tarihinde ilk defa iki adet on altı derslikli okulun yapımına başlandı" dedi. Bu hizmetlerin yanında Türkiye ve Konya'ya örnek projelerin başlamasına şahitlik ettiklerini kaydeden Başkan Altay, Konya için önemli projeler olan Kelebekler Vadisi, Selçuklu Kongre Merkezi ile Otistik ve Dawn Sendromlu Çocuklar için Yaşam Merkezi projelerinin de 2013 yılı sonuna kadar bitirilerek hizmete sunulacağını dile getirdi.

"SEDEP EN ÖNEMLİ PROJEMİZ"
En önemli yatırımın insana olacağını düşünerek çok önemli bir projeyi daha başlattıklarını kaydeden Başkan Altay, "Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ilk ve orta öğretimdeki çocuklarımız için 8 temel belirlenerek bu konuda çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyoruz. Saygı, sorumluluk, özdenetim gibi konulardan her ay birini örnek göstererek 1 milyon 800 bin adet kitap çocuklarımıza, velilere ve öğrencilere sunuluyor. Özellikle velilerimizden bu konuda destek bekliyoruz. Her gün 15 dakikayı çocuklarımıza ayırarak fiziki imkanları gelişmiş, yaşam standardı artmış Selçuklu'da iyi insanların yetişmesine vesile olmalarını temenni ediyorum. Bu proje bizim en büyük projemiz" diye konuştu.

"DÜNYA DA BARIŞ VE HUZURUN TESİSİ EN ÖNEMLİ ARZUMUZ"
Selçuklu Belediyesi'nin önemli bir medeniyetin ismini taşıdığını hatırlatan Başkan Altay, tüm dünyada sıkıntı çeken Müslümanların da yanında olmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Gazze Beyt-Hanun Belediyesi, kardeş belediyemize yapmış olduğumuz yardımlar geçtiğimiz haftalarda Filistinli kardeşlerimizin hizmetine sunuldu. Somali de ve Myanmar'da sıkıntı çeken Müslümanlara yardımlarda bulunduk ki, şuan da Suriye'de kardeş şehrimiz Hama'da Müslüman kardeşlerimiz ciddi problemler yaşıyorlar. Bu sorunun biran önce halledilmesini umuyor, Suriye rejimini kınıyoruz. Hem Selçuklu'nun yaşam kalitesini arttırıyoruz ve ecdadımızın ismine yakışır bir şekilde tüm dünyada mazlumların yanında yer almaya devam ediyoruz. 2013 yılının öncelikle ilçemize, şehrimize ve tüm dünyadaki insanlara mutluluk getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
(SA-İP-Y)

31.12.2012 14:58:00 TSI

Editör: Wan Haber