Senaryosunu ve yönetmenliğini A. Levent Albeyoğlu'nun, görüntü yönetmenliğini ise Sercan Yürük'ün yaptığı Malathion-2 DUST filminin çekimleri, yağmur çamur demeden devam ediyor. Selçukulu amatör sinemacıların oynadığı filmin 2013 Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.
2012 Yılında filmin birinci bölümünün tanıtımını yaptıktan sonra, gelen yoğun talep üzerine yapımcı A.Levent Albeyoğlu çekimlerini yaptığı filmin yeni bölümünde çevre ilçelerden katılan oyuncuların yanı sıra, İzmir ve Samsun'dan da oyuncular bulunduğunu belirtti. Filmin birinci bölümünün beğeni toplaması üzerine, filimin ikinci bölümünün çekimlerine devam ettiklerini ifade eden Albeyoğlu, "Malathion2" adını verdikleri filmin yeni bölümünün konusunu şöyle anlattı: "Birinci bölümde deşifre olan Baron, yaptığı hatalarından dolayı doktor kod adlı iletişim subayının ölümüne neden olmuştur. Bu da yetmezmiş gibi Mr.Mcfly emrindeki Patrick Fennester ve yapılanması,filmde yer alan karakterlerden Necmal ve adamlarının yanı sıra yurtdışından çeşitli istihbarat servisleri de baronun peşine düşmüştür.Durum böyle olunca baron ve yapılanmasının (Tsunami suikastçıları konseyi) devletin verdiği bütün yetkiler ellerinden alınmıştır. Hal böyle olunca Patrick Fennester her ne olursa olsun Baron ile arasındaki meseleyi şahsileştirdiği için barona zarar vermeyi çok istemektedir. Bu yüzden binbaşı rütbesindeki bir Türk subayı ile güç birliği kurma yoluna gider ve olayları kendi tarafına çeker. Baronun yıllardır sır gibi sakladığı ailesinin yerini binbaşıdan öğrenir. Baronun Karısı ve çocuklarının kaçırılması için talimat verir. Bu durumdan dolayı baron ve ekibi ajan olmaktan çıkıp, kurşun yağdırtan bir hayduda döner"
Yönetmen Albeyoğlu, filmin senaryosunda terörden tarikatlara, siyasetten yaşamın içerisindeki her şeye değindiklerini belirterek, "Gerçeklerle ilgisi bulunmayan bu senaryo benim bilinçaltımın bir yansımasıdır. Senaryosunu yazdığım ve çekimlerini yaptığım bu filmdeki her şey hayal ürünüdür" dedi.
(NÖS-ERG-Y)

17.01.2013 14:44:17 TSI

Editör: Wan Haber