Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı bünyesinde yeni hizmete giren Manyetik Rezonans Görüntüleme ve 256-kesitli Multidedektör Bilgisayarlı Tomografi ünitelerinin açılışı törenle gerçekleştirildi.
Açılış törenine SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci ile Prof. Dr. Musa Özcan, SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen, SÜ eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Başhekim Yardımcıları, Fakülte Dekanları ve MYO Müdürleri, öğretim üyeleri ve hastane personeli katıldı.
"SELÇUK TIP'A YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR"
Açılışı protokol üyeleriyle birlikte yapan Rektör Prof. Dr. Gökbel, üniteleri gezerek cihazlar hakkında bilgi aldı. Rektör Gökbel ve protokol üyelerine ünite ile ilgili bilgiyi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Koplay ile aynı bilim dalı öğretim üyesi ve Başhekim Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Ali Sami Kıvrak, verdi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatırımlara devam ettiklerini, hastalara en iyi hizmet verebilmek için yatırımlarını sürdüreceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, Türkiye'de bulunan en iyi cihazları hastaneye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Hastanemize 2 yeni ünite daha kazandırdık. Türkiye'de bulunan en iyi cihazları ünitemize aldık. 2 cihazımızda Konya'da herhangi bir hastanemizde yok. Bu yüzden bu cihazların hastanemize kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Ünitemizi çevre hastanemizin de hizmetine sunmuş olduk. Bu cihazların hastanemize kazandırılmasında emeği geçen Dekan Prof. Dr. Oktay Sarı, Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen ve Radyoloji Anabilim Dalı bünyesinde çalışan bütün personelimize teşekkür ederim" dedi.
"İLERİ DÜZEYDE TANISAL GÖRÜNTÜLEME"
Ünite içerisinde kullanılan cihazlarla ilgili bilgi veren SÜ Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Koplay, "Yeni hizmete giren BT ve MRG cihazlarımızla önceki cihazlardan farklı ileri düzeyde tanısal görüntüleme yapabiliyoruz. MRG sistemimizle, önceki cihazlarda çekim esnasında dar bir tünelde dakikalarca beklemek zorunda kalan hastalarımızın, bu korkularına son verdik. Bu sistemimizle özellikle son yıllarda hastalık ve ölüm riski gittikçe artan kalp damar tıkanıklıklarının erken teşhisinde, yetişkin hastalarda 5 saniye kadar kısa bir süre içinde kalp anjiyosunu kolaylıkla yapıyoruz. Üriner taş analizi, damarsal yapıları 3 boyutlu olarak detaylı görüntüleme şansına sahibiz. Pek çok rahatsızlığı detaylı bir şekilde tespit edebiliyoruz" diye konuştu.
"DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ BT SİSTEMİ SELÇUK TIP'TA"
Bilgisayarlı Tomografi Sisteminin de dünyanın en gelişmiş BT sistemi olarak kabul edildiğini belirten Doç. Dr. Koplay, "Bağırsak ve mesane kanserlerini tespit için sanal endoskopi uygulamaları, beyindeki rahatsızlıkları erken teşhiste ve kanserli olgularda karaciğer, pankreas, böbrek ve diğer organlar için gelişmiş perfüzyon BT uygulamalarını yapabiliyoruz. Bir anjiyo çekimi, geleneksel BT sistemlerinden yaklaşık 17 kat daha düşük bir doz ortalama ile gerçekleştirilmektedir. BT tetkikleri, bu yeni nesil sistem ile artık eskisi gibi korkulan bir teşhis yöntemi olmaktan çok yaşam kalitesini artırmak için kullanılan önemli sistemlerin başında gelmektedir" dedi.
Açılışın ardından katılımcılara kokteyl verildi.
(AH-Y)

13.02.2013 14:55:42 TSI

Editör: Wan Haber