Selçuk Belediyesi Fen işleri ve İmar Müdürlüğü görevlisi mimar ve mühendisler ile İnşaat Mühendisleri Odası yetkilileri ve yapı denetim firması temsilcileri, Belediye Tarımsal Sanayi Alanı'nda inşaatına başlanan Meyve-Sebze İşleme ve Soğuk Hava Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.
Alanda süren zemin iyileştirme çalışmalarıyla ilgili yüklenici firmadan ve yapı denetim görevlilerinden bilgi alan yetkililer, imalatın nasıl yapıldığını yerinde inceledi. Fen işleri Müdürlüğü'nde görevli yapı denetim mühendisleri ve yüklenici firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; her biri 14 metre boyunda 60 cm çapında toplam 766 adet jet-grout kolon imalatı yapılacak olan projede, yüksek basınçlı pompalar ve özel tij borular kullanılarak yer altında ortalama 14 metre derinliğe su ve çimento karışımı enjekte edilerek kolonların oluşturulduğu, bu sayede zeminin deprem etkilerine karşı direncinin arttırıldığı ifade edildi.
Selçuk Belediyesi mimar ve mühendislerinin, Oda temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan yapı denetim ve yüklenici firma yetkilileri, zemin iyileştirme çalışmalarının bir hafta içinde tamamlanarak üst yapı inşaatına başlanacağını belirttiler.
2012 yılı ekim ayında yer teslimi yapılan Selçuk Belediyesi Meyve Sebze İşleme ve Soğuk Hava Tesisi inşaatının, 2013 Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. 14 bin metrekarelik alanda inşa edilen Meyve Sebze İşleme ve Soğuk Hava Tesisi'nin, bölgeden yapılacak meyve ve sebze ticaretinin merkezi olması hedefleniyor.
(NÖS-ARÇ-ERG-Y)

08.01.2013 17:09:17 TSI

Editör: Wan Haber