4 Eylül 2012'de kapılarını ziyaretçilerine açan Selçuk-Efes Kent Belleği Merkezi, bireysel ve grup ziyaretleri ile yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Açılıştan bugüne kadar Midyat, Kula, Urla, Bornova ve Karabağlar gibi birçok belediyenin ardından Kuşadası Belediyesi de bu önemli Kent Belleği Merkezini ziyaret etti.
Geniş bir ziyaretçi grubu ile Kent Belleği Merkezi'ni ziyaret eden Kuşadası Belediyesi personeli, bellekte sergilenen eserler hakkında bilgi aldı, Yarının Belleği için fotoğraf çektirdi. Kuşadası Belediyesi mimarları, Kuşadası Eğitim Geliştirme Vakfı (KEGEV) yöneticileri ve İbramaki Sanat Galerisi yöneticilerinin bulunduğu 17 kişilik grup ziyarette, Kent Belleği binasının mimari yapısı, sergilenen eserleri, özenli ve titiz çalışmaları çok beğenildi.
Ziyarette grup adına görüşlerini aktaran İbramaki Sanat Galerisi Koordinatörü Belma Özgün "Kuşadası Belediyesi olarak bizde buna benzer bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bunun için çevremizdeki kent müzelerini gezerek bize örnek olabilecek önemli çalışmalara dikkat ediyoruz. SelçukEfes Kent Belleği Merkezi'nin mimari yapısı, içerisindeki sergilerin yerleşimi ve konsepti kente yakışır bir şekilde düzenlenmiş. Biz bu çalışmalardan çok etkilendik. Bu merkezde bir dünya tarihi birde Selçuk'un tarihi yer alıyor. Bu çok önemli. Buna benzer çalışmayı bir tek Londra'da görmüştüm. Öğrendiğim kadarı ile Kent Belleği Merkezi'nin sergileme konuları daha da gelişecekmiş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.
(NÖS-ERG-Y)

24.01.2013 13:50:51 TSI

Editör: Wan Haber