Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü pehlivan develerine ev sahipliği yapan Selçuk ilçesi, bu yıl 124 devenin katılacağı güreşlere hazır. Selçuk Belediyesi'nin desteğinde, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfının organizasyonuyla düzenlenecek olan 31. Selçuk Efes deve Güreşi Festivali 19-20 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde bir gelenek haline gelen ve Türkiye'nin 60 değişik yerlerinde yapılan deve güreşlerinin "en popüler ve en iyi organizasyonu" olarak ünlenen Selçuk-Efes Deve Güreşleri Festivali bu yıl 19-20 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek. Her yıl Ocak ayının üçüncü Pazar günü yapılan ve bu yıl 31. kez düzenlenecek olan güreşler, 19 Ocak 2013 Cumartesi günü saat 13.00'te İstasyon Meydanı'nda yapılacak olan 3. Altın Havan Yarışması kapsamında en süslü devenin seçilmesi ile start alacak.
Bu yıl 124 devenin güreşlerde hazır bulunacağını, güreşler için son hazırlıkların ise tamamlanmak üzere olduğunu belirten Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, oldukça heyecanlı geçmesi beklenen güreşlerin 19 Ocak 2013 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayacağını, 3. Altın Havan Yarışması'nın da yapılacağını, bu yarışmada en süslü devenin seçileceğini kaydetti. Bu yarışmanın oldukça heyecanlı geçeceğini hatırlatan Kapıcıbaşı, heyecanın 20 Ocak 2013 Pazar günü Pamucak Güreş sahasında yapılacak olan güreşlerle daha da artacağına inandığını kaydetti.
Bu yılki güreşlerde Çine'den Savrandereli, Bodrum'dan Gelidonya, Ulucak'tan Çatlı, Yenipazar'dan Bayboralar, Bozdoğan'dan Özgürhan gibi Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü pehlivan develerin yer alacağını duyuran Mahmut Kapıcıbaşı, büyük bir heyecanla hazırlıkların devam ettiği ve güreşlere tüm bölge halkını beklediğini belirtti.
(NÖS-ERG-Y)

31.12.2012 13:16:29 TSI

Editör: Wan Haber