Türk Sürüş Akademisi Genel Müdürü Selçuk Dedeoğlu, "2918 sayılı karayolları trafik kanununda değişiklik yapılmasına dair hazırlanan tasarı, kural ihlallerini ve trafik kazalarını azaltacak" dedi.
2918 sayılı karayolları trafik kanununda değişiklik yapılmasına dair hazırlanan tasarı hakkında katıldığı bir TV programında konuşan Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği İstanbul temsilcisi ve Türk Sürüş Akademisinin Genel Müdürü Selçuk Dedeoğlu,
TCK'nın 179 maddesinin yapılan alkol kontrollerinde belli bir oranın üzerinde alkollü bulunan sürücülere uygulanmasının çok doğru olacağını belirtti. Selçuk Dedeoğlu, alkollü araç kullanma, emniyet kemeri, kırmızı ışık, hız limitleri gibi kural ihlallerinde tasarıda yer alan para cezalarının sadece oranlarının yükseltilmesinin yeterli olmayacağını kaydetti. Bunun yerine işlenen suça ait para cezasının suç işleyen kişinin gelir durumuna göre artırılmasının daha doğru olacağını söyleyen Dedeoğlu, böylece düşük miktarlı para cezalarının kesilmesine aldırmayan kesimin de bundan sonra daha fazla kurallara uyacağını ifade etti.
(AU-YHY-Y)

20.02.2013 19:30:16 TSI

Editör: Wan Haber