Selçuk Belediyesi, Pamucak Sahili'nde antik gemilerin bulunduğu noktada "Pamucak" adlı kafe-restorant açmak için proje çalışmalarını tamamladı.
Selçuk Belediyesi tarafından Pamucak sahilinde hayata geçirilen "Efes Antik Liman Canlandırma Projesi" kapsamında 1700 yıl öncesinin gemi yapım tekniği kullanılarak inşa ettirilen biri ticaret, diğeri de savaş gemisinin sahile getirilmesinin ardından, şimdi de bölgede ailelerin keyifle vakit geçirebileceği bir kafe-restorant açmak için harekete geçildi.
Doğal sit alanı dışına 250 metrekare açık, 250 metrekare kapalı olmak üzere toplam 500 metrekarelik bir alan üzerinde iki katlı yapılacak olan restorant, yaz-kış vatandaşlara hizmet verecek. Denizin keyfini çıkarmak ve antik gemileri ziyaret için gelecek olan birçok vatandaş, Pamucak'ın doğasına uygun mimari tasarıma sahip restoranda vakitlerini keyifli bir şekilde geçirebilecek.
Pamucak Kafe için projelerin tamamlandığını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, "Pamucak Kafe-Restorant ile Pamucak'ı biraz daha canlandıracağımızı düşünüyoruz. Proje aşaması tamamlandı. En kısa sürede ihale sürecini de tamamlayarak yaza kadar proje uygulamasını bitireceğiz. Yazın vatandaşlarımız bir taraftan denize girerken bir taraftan da restoranda ailesi eşi dostu ile self servis şeklinde yemek yiyebilecek. Kışın soğuk havalarda ise vatandaşlarımız şömine eşliğinde deniz manzarasının karşısında anın tadına çıkarabilecek" dedi.
(NÖS-ERG-Y)

06.12.2012 14:22:39 TSI

Editör: Wan Haber