Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Türkiye'nin çeşitli illerinde gösterime giren ve şu anda Bursa'nın Nilüfer ilçesinde oynanan 'Selamün Kavlen Karakolu' isimli tiyatro oyununa tepki gösterdi.
"Yasin-i şerifin 58. ayet-i kerimesi olan Allah'ın ayeti ile alay etmek kimin haddine?" diyen Aydın, "Ömrünü başkalarının inancına hakaret ederek geçiren bir kişinin kitabından ilham alarak tiyatroya uyarlanan 'Selamün Kavlen Karakolu' isimli tiyatro oyununu sergilemenin Kur'an-ı kerime hakaret edilmekle aynı manaya geldiğini düşünüyoruz. Yasin-i şerifin 58. ayetinde, 'Selamün kavlen min Rabbi-r Rahim' buyuruluyor. Mealen 'Merhametli olan Rab katından onlara selam vardır' denilmektedir. Şimdi soruyoruz: Bu ayet ile o tiyatroda oynanan konunun ne alakası var? Hangi inançtan olursa olsun, bu tür faaliyetlerle uğraşan kişilerin hiçbir kesimi rencide etmeden oyunlarını icra etmesi toplumun huzuru açısından da çok önemlidir" dedi.
Mukaddes inançlarla alay edilmesinin doğru olmadığını ifade eden Aydın, "Tiyatroda işlenen ve alay edilen insanlar bizim insanımız, polis bizim polisimiz, devlet bizim devletimiz, inanç bizim inancımız olmasına rağmen, bunların fütursuzca alaya alınması doğru bir yaklaşım değildir. Belediyelerin kültür sanat adı altında vatandaşlarımıza yapılan faaliyetleri elbette ki destekliyoruz. Ancak bu tür faaliyetler yapılırken, kendilerini iş başına getiren seçmenlerin hassasiyetlerini de göz önünde bulundurmaları gerekir. Küçük bir zümreyi tatmin etmek mantığı ile yapılan bu faaliyetlerin yarardan çok zarar getireceğinin bilinmesi gerekir. Her kesimden oy alarak seçildiğini düşündüğümüz bir belediye başkanının daha hassas olmasını beklediğimizi, bu tiyatro oyununu da protesto ettiğimizi ifade ediyoruz" diye konuştu.
(MŞ)

12.12.2012 11:46:19 TSI

Editör: Wan Haber