Van Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma ve toplu açılış törenlerine katılmak üzere kente gelen Selahattin Demirtaş, ilk olarak Van Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı. Buradan mahalle arasındaki asfaltsız yoldan yürüyerek yapımı devam eden büyükşehir belediye binası inşaatına gelen Selahattin Demirtaş, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldıktan sonra parti otobüsüyle temel atma ve toplu açılışların yapılacağı Kültür Sanat Merkezi’ne geçti. Halk oyunları gösterisi ve belediye çalışmalarının sinevizyon eşliğinde anlatılmasının ardından kürsüye çıkan Selahattin Demirtaş, hizmetlerin kalıcı ve hayırlı olmasını diledi. Demirtaş, “Teknik bir düzenleme meselesi nedeniyle halkımızdan özür dileriz. Devlet görevi değil, halk görevi yapmak istiyoruz. Protokoldaki arkadaşlarımız da halkın arasına katılabilirler” dedi.


Yaşanan yıkıcı depremlere değinen Selahattin Demirtaş, “Depremden bu yana Van’daki bütün başarılar halkımızın eseridir. Van’da taş taş üstüne koyan, Van’ın kadınları, gençleridir. Belediyemiz eksiklikten ve yetmezliklerden sorumludur. Başarılar sizlerin eseridir. Öncelikle sizleri kutluyorum. Zorluk içinde çok büyük siyasi çalışmalar yaptınız. Depremden sonra çıkan felaketin izlerinin silinmesi için mücadele ettiniz. Daha karanlıkta kalan mağdurlar var. Bütün bunları el birliğiyle ortadan kaldıracağız. En büyük gücümüz, halkımızın iradesidir. Bugün Kürt halkı kendi topraklarında dik yürüyorsa, mahcup değilse, tarihinden utanmıyorsa bu mücadelenin sayesindedir. Bu değerleri oluşturan herkesi saygıyla selamlıyorum. 15 yıldır İmralı’da mücadele eden Sayın Öcalan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bir yandan özgürlük ve barış mücadelesini sürdürürken bir yandan da halkın temel sorunlarını çözeceklerini ifade eden Demirtaş, “Bugünkü hizmetler bunun göstergesidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde Van halkı iradesini gösterecek ve inanıyorum ki Van’da BDP’li olmayan hiçbir belediye kalmayacaktır. Şimdi Van’ın kadın belediye başkanları, belediyeciliğin en önemli göstergesini sunacaklar. Kadın belediye başkanı adaylarımızı sonuna kadar destekleyeceğiz. Şimdiden hepimizin yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

Yağmurun aniden etkisini göstermesi üzerine konuşmasını kısa tutan Demirtaş, “Yağmur altında durmanıza vicdanımız el vermiyor. Emeği geçen herkese ve belediye başkanımız ve ekibimize teşekkür ederiz. Hizmetlerin Van halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bu daha başlangıçtır. Van için inşallah daha büyük hizmetler gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Özdal Üçer ile birlikte kurdeleyi kesen Demirtaş, ardından Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine geçti.

PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan posterlerinin açıldığı temel atma ve toplu açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Cemal Şen’in hem katılması hem de çelenk göndermesi dikkat çekti.

Editör: Wan Haber