Samsun Barosu avukatlarından Mehmet Ertuğrul Avcı ve Alperen Carus kendilerine destek veren bazı vatandaşlarla birlikte, Kobani’ye yapılan IŞİD saldırıları nedeniyle HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun 05 Ekim 2014 tarihinde yaptığı “Sokağa Çıkın” çağrısı üzerine yurt genelinde meydana gelen eylemlerde onlarca vatandaşın hayatını kaybetmesi, kolluk kuvvetleri de dahil yüzlerce vatandaş yaralanması, iş yerleri, evler ve kamu malları hasar görmesinden sorumlu tuttukları HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılmak üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyuru dilekçi verdiler.

Samsun Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Av. Mehmet Ertuğrul Avcı, "HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır ilinde 10 Ekim 2014 tarihinde yaptığı açıklamanın, ülke genelinde işlenmesine yol açtıkları suçların örtbas edilme gayretinden başka bir şey olmadığı kanaatindeyiz. İşlenen bu suçları resen soruşturma görev ve yetkisi olan cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz. Suçluların yargı önünde hesap vereceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Aksi bir durum Türk milletinin adalete olan inancını da sarsacaktır. TBMM’nin de konuya ilişkin fezlekeler ellerine ulaştıktan sonra, sorumlu milletvekilleri hakkında en hızlı şekilde dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargı önüne çıkarılmaları için karar vermelerini talep ediyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu adına beyan ediyoruz" dedi.

Avukat Avcı, "Samsunumuzda HDP ile Emek ve Demokrasi güçleri teşkilatının, Samsun Öğretmenevi önünde toplanıp, kan ve can pahasına yapmayı planladıkları eylemlerin halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme saiki ile yapıldığını çok iyi bilmekteyiz. Atatürk heykeli yakarak kendilerini tatmin çabasında olanlar unutmamalıdır ki; Samsun Atatürk’ün şehridir ve bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya teşebbüs edenlere Samsun halkı müsaade etmeyecektir.Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu.

Daha sonra şikayet dilekçeleri toplu halde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi. 

Editör: Wan Haber