Demirtaş, Bitlis Ulu Camii önünde bekleyen binlerce partiliye hitap etti. Demirtaş, "30 Mart tarihinde yeni bir yönetim geliyor. Bu yönetim gece gündüz size hesap vermek zorundadır. Bitlis Belediyesini devir aldığımızda arkadaşlarımız ilk iş olarak dosyaları inceleyecekler. Hangi ihalede ne yolsuzluk yapılmış, kime ne peşkeş çekilmiş ve yolsuzluğun durumunu açıklayacağız. Bu insanları isim isim bileceksiniz. Sonrasında harcadıkları her kuruşu her ay halka açıklayacaklar. Bizim halkımızın tek bir kuruşu boğazımızdan haram olarak geçecekse Allah canımızı o gün alsın. Artık Bitlis'te yeni bir yönetim anlayışı olacak" diye konuştu.
 

"BU TOPRAKLARDA HİÇBİR ZAMAN ZALİMİN ZULMÜ EGEMEN OLMAMIŞTIR"
Bitlis halkının uzun mücadeleler sonunda Bitlis’i kendi öz kimliğine kavuşturduğunu söyleyen Demirtaş, “Bütün Bitlis halkı, uzun yıllar zorlu bir mücadele ile Bitlis’i asıl kimliğine kavuşturdu. Bu topraklar, medeniyetlerin beşiğidir, buralarda hiçbir zaman zalimin zulmü egemen olmamıştır. Şimdi Bitlis kısa bir aradan sonra geçmişi ile buluşuyor çok şükür. Bize bu gücü veren halkımıza binlerce kez şükür olsun. Biz yeniden tarihimize, gücümüze kavuşuyoruz. Bitlis yeniden ayağa kalkıyor” dedi.
Bitlis’in konumu itibariyle bütün bölgeyi besleyen bir yer olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “Bu topraklar, bu bölgenin merkezi. Buralardan her yeri besleyen, her insanın ruhunu besleyen merkezdir Bitlis. Ama Bitlis’i açlığa mecbur etmişler, Bitlis tarihte hiçbir zaman bu kadar aç kalmadı. Bitlis Türkiye’nin en yoksul 77’nci kentidir. Türkiye’de 81 vilayet var. Burası en yoksul 77’nci il” şeklinde konuştu.


Bitlis’in kararını verdiğini belirten Demirtaş, “Bu tabloyla 30 Mart seçimleri netleşmiş durumda. Bitlis kararını vermiş” dedi.

3-014.jpg

4-012.jpg

5-010.jpg

6-004.jpg

Editör: Wan Haber