Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.
Geçen hafta resmi kuruluşu gerçekleşen Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Alaaddin Korkutata, mütevelli heyet üyeleri; Abdülaziz Nart, Yahya Bayat, Fatih Babayiğit ile üniversitenin Genel Sekreteri Hüseyin Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Baydemir konuklarını karanfillerle karşılarken, ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç de hazır bulundu.
Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan, üniversitenin iktisadi ve idari bilimler fakültesi, mimarlık ve mühendislik fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi ve ilahiyat fakültesi olmak üzere dört fakültesinin, 1 meslek yüksek okulu, sosyal bilimler, fen bilimleri, yerel diller enstitülerinin olacağını söyledi. Erdoğan, Yerel Diller Enstitüsü bünyesinde Kurmanci, Zazaki ve Sorani konularında projeler geliştirmek amacında olduklarını bildirdi.
Üniversitenin kuruluşu ile ilgili olarak YÖK'teki 21 oyun tamamını aldığını ifade eden Erdoğan, açılan 66'ncı vakıf üniversitesi olduklarını anlattı. Baydemir de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Meclisi'nin Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin kuruluşunu engellediği ve yer vermediği yönündeki haberlerden hareketle konuklarına sorular yöneltti. Baydemir konuklarına, "Selahaddin Eyyubi Üniversitesi olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bugüne kadar herhangi bir resmi ziyaretiniz oldu mu" diye sordu. Üniversitenin mütevelli heyeti de 'Belediyeyi ilk kez ziyaret ettiklerini' ifade etti.
"Peki bugüne kadar Selahaddin Eyyubi Üniversitesi ile ilgili olarak benden herhangi bir randevu istediniz mi" diye soran Baydemir'e, üniversitenin mütevelli heyeti de, "Daha yeni kurulduk, önceden böyle bir oluşum yoktu" yanıtını verdi.
"Peki, bugüne kadar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Selahaddin Eyyübi Üniversitesi'nin açılmaması yönündeki bir çabasına tanık oldunuz mu" diye sorusunu sürdüren Baydemir'e, üniversitenin Genel Sekreteri Hüseyin Erdoğan, "Yok, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili herhangi bir problemimiz yok. Haberlerden biz de çok muzdarip olduk" cevabını verdi.
Baydemir'in "O haberlerin yalan olduğunu siz de teyit ediyorsunuz" sözleri üzerine üniversitenin mütevelli heyet üyeleri "Evet, biz de rahatsız olduk. Bunun doğru olmadığını kendilerine ifade ettik" diye konuştu. Erdoğan, dosyalarının İl Genel Meclisi'ne gittiğini ve orada sıkıntı yaşadıklarını öne sürdü.
Konunun açıklığa kavuşmasından sonra Baydemir, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Meclis Başkanı olarak Diyarbakır'da Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin kurulacak olmasından en az siz kurucular kadar memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar çaba sarf etmiş herkesten Allah razı olsun. Vallahi iftiraya uğradığınızda gücümüze gidiyor. İftira atmak iyi bir şey değil. Siyasi rakiplerinize çamur atmak, iftira atmak bir siyaset tarzı olmamalıdır. Suphanallah. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bir meclisi var. Başvuru gelecek ve şu konuda sizinle görüşmek istiyoruz denilecek ki, o çalışmayla ilgili bir fikir sahibi olalım veya ona ilişkin fikrimizi sunalım. Bugüne kadar siz bana gelmediniz ki ben size fikrimi söyleyeyim. Siz bana gelseydiniz bu görüşümü iki yıl önce de size söylerdim. Aslında siz benim görüşümü ve bakış açımı da biliyorsunuz. Ama bazen hakikaten bir musibet bin nasihatten daha değerlidir. Şimdi bu iftira atma musibeti Diyarbakır halkına hayırlara vesile olsun. Bundan sonra kim doğru söylüyor kim yalan söylüyor en azından sizlerin de katkısıyla açığa çıkıyor. Bundan sonra biz önümüze bakacağız. Kim yalan atmış, kim iftira atmış bunların da çetelesini tutmayacağız. Yeter ki gerçek açığa çıksın. Bu olayda gerçek açığa çıkmıştır" dedi.
(SO-Y)

09.02.2013 18:08:36 TSI

Editör: Wan Haber