Sel Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Temur Selman, ekonominin soğutulmaya çalışıldığı ve ekonomideki büyümenin yüzde 4'lerde kaldığı 2012 yılında grubun ana iştiyak konusu olan inşaatta yüzde 20 büyüme rakamına ulaştıklarını belirterek, ''Sel Yapı Grubu yerel bir marka olmaktan çıkıp tüm Türkiye'ye hitap eden bir şirketler grubu oldu'' dedi.
Temur Selman, düzenlediği basın toplantısında, Sel Yapı Grubu olarak tüm faaliyet konularında yaklaşık 100 bin TL'lik bir ciro büyüklüğüne ulaştığını bildirdi. Sel Yapı Grubu'nun ekonominin soğutulmaya çalışıldığı 2012 yılında inşaatta yüzde 20 büyüme oranında büyüme gösterdiğini ifade eden Selman, ''Ekonomideki büyümenin yüzde 4'lerde ve ana iştiyak konumuz olan inşaattaki büyümenin yüzde 1'lerde kaldığı bir yılda yüzde 20'lik bir büyüme bizi oldukça memnun etmiştir. Sel Yapı Grubu olarak tüm faaliyet kollarında yaklaşık 100 bin TL'lik bir ciro büyüklüğüne ulaşmıştır. Özellikle yaz döneminde çalışan sayımız 1500 kişiyi aşmış bulunmaktadır. Amiral gemimiz Garanti Konut, 2012 yılında Kayseri'nin Sakarya-Şeker-Esentepe-Talas ve Erkilet bölgelerinde 670 adet dairenin teslimini gerçekleştirmiştir. Yine 2012 yılında 350 adet daire satışı yapmıştır'' diye konuştu.
İç Anadolu'nun en büyük yatırımı olan Kozza Termal'de 6 bin adet hisseli gayrimenkul satışı yapılarak kaba inşaatın büyük bir bölümünün tamamlandığını kaydeden Selman, şöyle devam etti:
''Beklentilerin ötesinde inşaatımız devam etmektedir. Yeni geliştirmekte olduğumuz mobilya, temizlik ve güvenlik şirketlerimizde taşlar yeni yeni yerine oturmakta olup toplamda 500 kişilik bir istihdam sağlanmıştır. 2013 yılında Kayseri ve Kozaklı'da yaklaşık 1400 daire teslimatını yapmayı planlamaktayız. Yine Kayseri'nin çeşitli bölgelerinde 500 dairelik yeni projelerimizi satışa çıkaracağız. 2013 yılında hedefimiz, 600 adet daire ve 6 bin adet Kozza Termal hissesi satmaktır. Kozza Termal Tatil Sitesi markamız, Türkiye'de çok güzel bir yere oturdu. Bizim en büyük hedeflerimizden biri de 2013 yılı sonuna kadar Mersin'de Kozza Deniz Tatil sitesini tüm Türkiye'de satışa sunmaktır. Müşterilerimizden aldığımız olumlu dönüşlere göre Mersin projemiz tüm Türkiye'nin bahsettiği ve talep ettiği ulusal çapta bir proje olup Kozza Termal Tatil Sitesi'nin de üstünde satış rakamları yakalayacaktır.''
Selman, Sel Yapı Grubu'nun artık yerel bir marka olmaktan çıkıp, tüm Türkiye'ye hitap eden bir şirketler grubuna dönüştüğünü de belirterek, ''Türkiye'nin her yerinden Garanti Konut'a ve Sel Yapı'ya talep varsa, bu bizim artık Türkiye'de bir marka olduğumuzun göstergesidir'' dedi.
Sel Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Temur Selman, 2013 yılında kendileri için yeni bir sektör olan sağlık sektöründe de yaklaşık 5 milyon TL'lik bir yatırım yapmayı planladıklarını, bunu da Kozza Termal Tatil Sitesi bünyesinde kuracakları Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi şeklinde hayata geçireceklerini, bu yatırımı Kozza Termal Tatil Sitesi'yle beraber tüm Türkiye'ye yaymayı düşündüklerini kaydetti.
Selman, Mersin'de Kozza Deniz Projesi'nin hazırlıklarına başladıklarını da ifade ederek, ''Denize sıfır bir arsa aldık ve burada 400 adetlik yaşam biçimi, yaşam alanı yapacağız. Mersin Kozza Tatil Sitesi'nin inşaatını 1 yıl gibi bir sürede bitirmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.
Kozza Termal Genel Müdürü Mehmet Redifoğlu da, Kozaklı'ya Türkiye'nin en büyük termal tesisini yaptıklarını, tesisi ve Sel Yapı Grubu'nun diğer ürünlerinin satışını Türkiye genelinde açtıkları 14 ofiste 300 çalışanla gerçekleştirdiklerini bildirdi.
(ZB-Y)

06.02.2013 12:36:50 TSI

Editör: Wan Haber