Balıkesir'in Ayvalık ilçesi; şiddetli yağışlar nedeniyle sular altında kalırken, ilçe ile köyleri birbirine bağlayan köy yolları ulaşıma geçit vermedi.
Meteoroloji yetkililerinin 5 günlük hava tahmin raporuna göre Ayvalık'ta yağışların sağanak yağmur halinde hafta sonuna kadar süreceği kaydedilirken, ilçeye bağlı Murateli ve Mutlu köylerinin yolları, son aylarda sık sık meydana seller nedeniyle oluşan derin çukurlar nedeniyle adeta tarlaya döndü. Su birikintilerinin yanı sıra selin çok büyük oranda zarar verdiği Murateli köyüne ulaşımı sağlayan toprak yolun kullanılmaz hale gelmesi ise bu yolu kullanan vatandaşların tepkisine neden oldu. Söz konusu yoldan köylerine gitmek için bin bir güçlükler yaşadıklarını kaydeden bazı köylüler, muhtarlarının çalmadığı kapı kalmamasına rağmen, seslerini duyurmayı başaramadıklarını savundu.
Ayvalık'ta LPG mutfak tüpü satışıyla uğraşan Süleyman Alan adlı bir vatandaş, Murateli köyü üzerinde bulunan ve boş tüpleri muhafaza ettiği depoya kamyonetiyle gidipgelirken can güvenliğinin olmadığını söylemesi dikkat çekti. Tüp deposunun bulunduğu yolda oluşan derin heyelan nedeniyle, yolun bir bölümünden devrilmemek için Allah'a dua ederek geçtiğini belirten Alan, söz konusu yolun düzeltilmesi için Ayvalık Belediyesi ile Özel İdare Müdürlüğü'ne köylü vatandaşlar birlikte yazılı ve sözlü talepte bulunmalarına rağmen her iki kurumun topu birbirlerinin üzerine atması nedeniyle şimdiye kadar herhangi bir sonuç alamamaktan yakındı. Murateli köyüne giden yolda bir gece kulübünün sahiplerinden Ümit Türümen ise sel sularının bozduğu yolun kendi işletmesine kadar olan küçük bir bölümünü kendi imkanlarıyla yarım yamalak düzeltmeye çalıştıklarını ancak yağışların sürmesi nedeniyle tüm emeklerinin boşa gittiğini söyledi.
Yolun bozuk olması nedeniyle işletmelerine müşterilerin araçlarına zarar vermemek adına gelmek istemediğini savunan Türümen, "Binlerce lira gelir vergisi verip, devletimizin kurumlarının talep ettiği harç, şerefe, KDV, işgaliye gibi ödemeleri de kuruşu kuruşuna ve zamanında ödüyoruz. Üstelik yolun onarımı için üzerimize düşecek katılım payını vermeye de hazırız. Ama bu konuda hiçbir kurumdan herhangi bir hizmet göremiyoruz" diye konuştu.
(SS-SŞ)

12.02.2013 15:02:15 TSI

Editör: Wan Haber