Antalya'nın Demre ilçesinde öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış, sele neden oldu.
Dağdan çağlayarak gelen sel suları, Köşkerler köyü ile Karabucak ve Güvercinlik mahallerini sular altında bıraktı. Seraların tamamına yakının su ile dolduğu gözlenirken, çoğu sokak ile ulaşım kesildi. Ulaşımı kesilen yerlerde vatandaşların yardımına iş makineleri ve itfaiye araçları yetişti.
Selden etkilenen bölgelerden biri de Myra Antik Tiyatrosu ile çevresindeki ören yerleri oldu. Yaklaşık on metre kadar su altında kalan Myra ve çevresinde antik taşların su yoluna bırakılmasından dolayı selden etkilendiklerini iddia eden Şakir Özmen, birden bastıran yağmurla birlikte canlarını zor kurtardıklarını, evlerinin hemen yanındaki on metre derinliğindeki antik kilisenin de sular altında kaldı dile getirirken, kanalların darlığından sel oluştuğunu iddia etti.
Nuri Gezer, Myra Antik bölgesindeki taşan dereyi göstererek, "Bu taşan derenin suyu Myra'ya akıyor. Yazıktır, bu milli bir servet" dedi.
Myra Bölgesindeki turistik eşya satan işletmecilerden Ahmet Matar ise, her yağmurda mağduriyet yaşadıklarını ve zararlarının ise büyük olduğunu belirtti.
Yağmurun kesilmesinin ardından ev ve seralarındaki suyu boşaltmaya çalışan Demrelilere komşuları yardıma koştu. Evi tamamen su altında kalan Hasan Gedik yetkililerden sit alanı içinde bulunan mahallelerinin alt yapı sorunlarının çözülmesi için yetkililerden yardım istedi. Evlerinin dışında yaktıkları ateş ile ısınan mahalle sakinleri yaptıkları çorbalar karınlarını doyurdular.
(MÖB-YHY-Y)

23.01.2013 00:11:44 TSI

Editör: Wan Haber