Fındıklı, Çayeli ve Hemşin ilçelerinde dün etkili olan şiddetli yağışlar sel, heyelan ve su baskınlarına yol açarken, Fındıklı ilçesinde dün sel suları nedeniyle mahsur kalan kurtarma operasyonlarında RİKE ve UMKE ekipleri gün boyunca vatandaşların güvenli bölgelere alınması için yoğun çaba gösterdi.

Çay tarımı için Ordu’dan Fındıklı ilçesine gelen vatandaşları yoldan karşıya geçirmek için ip sistemi kuran ekipler, vatandaşları güvenli bir şekilde karşıya geçirdi.

Hemşin ilçesinde bir evin çöktüğünü öğrenen RİKE ekipleri de mahsur kalan vatandaşları hızlı bir şekilde tahliye ederek, herhangi bir sağlık problemi oluşmaması için tüm önlemleri aldı. Rize’de dün sabah saatlerinde meydana gelen yoğun yağış neticesinde Fındıklı ilçemizde su taşkınları ve toprak kaymaları yaşanmış ve çok sayıda köy ve mahalleye yolu kapandı.

Bölgedeki yaralıların ve mahsur kalanların kurtarılması üzerine yardım talep olduğuna dair 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarı üzerine yağıştan etkilen yerlere 112 ve UMKE ekipleri yönlendirildi. UMKE ve RİKE ekiplerinin birlikte yürüttüğü kurtarma faaliyetleri neticesinde mahsur kalan 9 vatandaş kurtarıldı. Kurtarılanlar arasından yaralı olanlar il genelindeki hastanelere gönderildi.  iha

 

 

Editör: Wan Haber