Diyarbakır'da son 24 saatte etkili olan kar yağışının ardından başlayan yağmur Çarıklı Mahallesi'nde sele neden olurken, üç köprüde hasar oluştu, 20 evi ise su bastı.
Diyarbakır önceki gün yılın ilk karı ile tanışırken, ardından yoğun bir yağmur yağdı. Meteoroloji verilerine göre son 24 saatte metrekareye 38 kilogram yağmur düştü. Yağmur karın da erimesine neden olurken, sel suları nedeniyle Çarıklı Mahallesi'ndeki dere taştı. Dere üzerindeki 3 köprü büyük hasar görürken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Makine İkmal Müdürlüğü ekipleri ile DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait iş makineleri bölgede çalışma başlattı. Yaklaşık 20 evin su bastığı Çarıklı'daki çalışmaya Sur Belediyesi ve Yenişehir Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri iş makineleri ile Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri de müdahale etti. Sur Belediyesi Fen İşleri Müdürü İsmet Erdal, Çarıklı'da 20 evi su bastığını, 3 köprünün kullanılamaz hale geldiğini ve 2 ahırın da su altında kaldığını söyledi. Erdal, 4 büyükbaş hayvanın da sel sularında telef olduğunu belirtti.
Sel suları Diyarbakır'ın İplik Mahallesi'nde de yaklaşık 10 evde hasara neden olurken, Elazığ Yolu üzerindeki bir okulu da su bastı. İtfaiye ekipleri sel sularına müdahale etti.
(ÜN-AKK-Y)

19.12.2012 18:14:38 TSI

Editör: Wan Haber