Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayının sektörel güven endeksi sonuçlarını açıkladı.
TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, bir önceki ayda 92,9 olan hizmet sektörü güven endeksi 94,9; 89,5 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 95; 71,8 olan inşaat sektörü güven endeksi 80,6'ya yükseldi. Ocak ayında hizmet, perakende, ticaret ve inşaat sektörlerinde güven endeksi arttı. Verilere göre hizmet sektörü güven endeksindeki artış gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisindeki yüzde 16,8'lik artıştan kaynaklandı. Son üç aylık dönemdeki iş durumu ve hizmetlere olan talep alt endeksleri ise sırası ile yüzde 7,3 ve yüzde 4,6 azaldı.
Verilere göre perakende ticaret sektörü güven endeksi ise yüzde 6,1 artış gösterdi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki artış, gelecek üç aylık dönemdeki iş hacmi satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 23,3 ve mevcut mal stok seviyesi alt endeksindeki yüzde 6'lık artıştan kaynaklandı. Son üç aylık dönemde iş hacmi satışlar alt endeksi yüzde 10,6 azaldı.
Verilere göre inşaat sektörü güven endeksi yüzde 12,2 oranında arttı. İnşaat sektörü güven endeksindeki artış, gelecek üç aylık dönem için toplam çalışan sayısı beklentisi ve alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi değerlendirmelerinin iyileşmesinden kaynaklandı. Söz konusu alt endeksler sırası ile yüzde 17,4 ve yüzde 5,9 arttı.
(AKK-CC-E)

25.01.2013 10:29:23 TSI

Editör: Wan Haber