Söz konusu yolun ulaşıma açılması için birçok kez girişimlerde bulunulmuştu. Söz konusu girişimler 8 yıl sonra sonuç verdi.  

Daha önce defalarca kapalı olmasından dolayı gündeme gelen ve Van-İran arasındaki karayolu bağlantısı olan Şabaniye Yolu, nihayet ulaşıma açıldı.

Geçtiğimiz günlerde yolun açılacağı ile ilgili Van Büyükşehir Belediyesi kamuoyunu aydınlatmıştı. Van Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yıllardır trafiğe kapalı olan Şabaniye yolu ile ilgili çalışmalarını tamamlayarak yolun trafiğe açılması sürecini tamamlamıştı.

ARSA SAHİBİ DAVA AÇMIŞ, YOL KAPATILMIŞTI

Şabaniye yolu daha öne Van Belediyesi'ne bağlı idi. Karayolları buraya uluslararası yol yapma kararı alınca, bu yol karayollarına bağlanmıştı.

Ancak bir şahıs karayolları tarafından yapılan yolun kendi arsasında geçtiğini, istediği ödemenin kendisine yapılmadığını belirterek dava açmıştı. Söz konusu davayı kazanan şahıs, yolu trafiğe kapatmıştı.

Uluslararası olan bu yolun belli bölümü trafiğe kapatıldığı için, sürücüler yaklaşık 50 metrelik bölümü tek şeritten -iki yönlü olarak- kullanmıştı. Bölge İdari Mahkemesi kararı ile 2008 yılından bugüne kadar kapalı olan bu yol nihayet ulaşıma açıldı.

Dün itibariyle karayolları ve ilgili ekipler tarafından yolda bulunan bariyerler kaldırıldı ve söz konusu yol trafiğe açıldı. Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir de, sosyal medya hesabı üzerinden, mahalle sakinlerine yolun trafiğe açıldığı müjdesini verdi.

Bişar Ulutaş-Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber