AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Hidayet Şeker, hükümetin, 30 yıldır ülkemiz üzerinde kara bulut gibi çöken terörün ve kardeş kanının dökülmesine son verecek girişimleri başlattığını belirterek, "Terör belasının biteceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Şeker, Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlediği toplantıda, AK Parti iktidarı olarak yurt genelinde ve Mersin'de hizmet ve yatırımların hızla artarak devam ettiğini söyledi. Cumhuriyet tarihinden bugüne yapılmamış ve yapılamamış yatırımların AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını kaydeden Şeker, "Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne yapılan toplam demir yolundan fazlası iktidarımız dönemi içerisinde yapılmıştır. Sağlık alanında yapılan yatırımlar ülkemizde bugüne kadar yapılmadığı gibi dünyada ki bir çok ülkede de yapılmamış, dünya ülkelerine örnek hizmetlerdir. AK Parti Hükümetinin yapmış olduğu hizmet ve yatırımlar geçmiş dönemde görev almış hiçbir hükümetlerle kıyaslanamayacak yatırım ve hizmetledir. AK Parti'nin hizmette rakibi ancak yine kendisidir. Muhalefet partileri bırakın proje üretmeyi ülkemiz adına yapılan ve yapılacak bir çok yatırım ve hizmetin önünü tıkamak, kamuoyunu yanlış bilgilendirmekle meşgul oluyorlar" diye konuştu.
AK Parti iktidarının ülke genelinde yatırımlarını hızla yaparken, ülkemiz üzerinde kara bulut gibi duran, bir çok yatırımın yapılmasına engel olan terör belasının bir an evvel bitirilmesi yönünde ve toplumsal barışın sağlanılması yolunda üzerine düşeni yaparak şiddetin ve terörün sonlanması çalışmalarını başlattığını ifade eden Şeker, şöyle devam etti; "Ancak yapılan bu çalışmalar terörden nemalanan birçoklarının işine gelmediği gibi terörün bitmemesi yönünde ellerinden geleni yapmaktan da geri kalmamışlardır. AK Parti iktidarı, 30 yıldır ülkemiz üzerinde kara bulut gibi çöken terörün ve kardeş kanının dökülmesine son verecek girişim başlatmıştır. Terör belasının biteceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Terörün bitirilmesi yönünde yapılan çalışmaları olumsuz olarak değerlendirenler, kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapanlar, ancak terörün ve karmaşanın devam etmesinden nemalanan güçlerin ya kendisi ya da maşalarıdır. Şiddetin ve terörün bitirilmesi çalışmaları devam ederken güvenlik güçlerimiz her zaman görevinin başında ülkemize yapılan her türlü saldırı için gerekeni yapmaktan asla kaçınmamaktadır. Yapılan görüşmeler terörle mücadelenin tamamıyla bittiği, silahlı saldırılara karşılık verilmediği şeklinde düşünce kimsenin aklına gelmesin."
"MERSİN'DEKİ BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ YETERSİZ"
Konuşmasında Mersin'deki belediyecilik hizmetlerine de değinen Şeker, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kente yapmış olduğu hizmet ve yatırımların eksik olduğunu, yetersiz olduğunu savundu. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin gerçek manada hizmet yerine makyaj niteliğinde birtakım hizmetlerle vatandaşların gözünü boyamaktan başka bir şey yapmadığını ileri süren Şeker, "Asgari yapması gereken hizmetleri bile yapmaktan aciz bir büyükşehir belediye başkanı mevcuttur. Bu sorun sadece Mersin sorunu değil maalesef CHP ile yönetilen bir çok farklı belediye aynı sorunu yaşamaktadır. Belediyecilik AK Parti'nin işidir. AK Parti ile yönetilen diğer illere bakarak Mersin kıyas edilebilir. Farkı görmemek imkansızdır" ifadelerini kullandı.
Şehir planlarındaki başarısız uygulamalarından dolayı Mersin'in, çarpık kentleşmenin, düzensiz şehirleşmenin kurbanı olduğunu dile getiren Şeker, şöyle devam etti; "Adeta şehrimiz köy görüntüsüne bürünmüştür. Beceriksiz bir ekip tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesi, şehrimizi deneme tahtasına çevirmiştir. Yollar, bulvarlar eksik olduğu için bugün Mersin halkı trafik yoğunluğuyla karşı karşıya kalmaktadır."
Ülke hedefi büyük olan AK Parti iktidarının, Mersin'de de ilçe belediyelerini ve en önemlisi Büyükşehir Belediyesini alarak Mersin'i modern bir metro şehir haline getireceğini savunan Şeker, "Mersin'i seven tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz; AK Parti'ye ve onun güçlü deneyimli dürüst kadrosuna güvenin. Mersin Büyükşehir Belediyesini 'Ak belediyecilik'le buluşturmak için bizlere güvenin, bir fırsat verin. Halkımızdan bu konuda duyarlılık, partimize teveccüh göstermelerini bekliyoruz" dedi.
(HSK-Y)

17.01.2013 13:34:06 TSI

Editör: Wan Haber