Şeker Piliç iflas ertelemeye başvurdu. Şimdilik şirket üzerindeki her türlü haciz işlemi durduruldu.
Merkezi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan Şeker Piliç firması tarafından Ticaret Mahkemesi sıfatıyla, Bandırma 2. Asliye Hukuk Mahkemesinden haciz ve tüm muhafaza, satış işlemlerinin durdurulması kararı alındı.
Şeker Piliç firmasından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yapılan açıklamada, "Türk Ticaret Kanunun 376., İcra İflas Kanunun 179. Maddeleri ve devamı gereğince iflasın ertelenmesine dayalı 04.02.2013 tarihinde Bandırma 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin (Ticaret Mahkemesi Sıfatıyla) aldığı karara göre haciz, tüm muhafaza ve satış işlemlerinin tedbiren durdurulmasına karar verilmiştir" duyurusunda bulunuldu.
Şirket diğer bir yaptığı açıklamasında ise, "Şirketimiz aleyhine alacaklılar tarafından icra ve haciz işlemlerinin başlatılması ve şirketin banka hesaplarındaki varlıklarının bloke edilmesi sebebiyle şirketimizin hammadde temin etme olanağı kalmadığı, mevcut canlı varlıkların hızlı bir şekilde elden çıkarılarak üretim ve satış faaliyetlerinin durdurulacağı . 28.01.2013 tarihinde yaptığımız açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştu. Mevcut durum itibariyle Şirketimizin faaliyetleri bankalara ve tedarikçilere olan borçların ödenememesi nedenleriyle önemli ölçüde durdurulmuş bulunmaktadır" dedi.
Şirket faaliyetleri hakkında bilgilerinde verildiği açıklamada, Kesimhane, İleri işlem, Döner, Rendering, Kuluçka tesislerinin faaliyetlerinin tamamen durdurulduğunu, Damızlık tesisinin yüzde 24 kapasite, Yem Tesisinin ise yüzde 2,5 kapasite ile faaliyetlerini sürdürdüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada, faaliyete yeniden başlama ile ilgili çalışmaların devam ettiği de belirtildi.
(TK-ÖK-E)

04.02.2013 16:34:56 TSI

Editör: Wan Haber