Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, kamuda kılık kıyafet dayatmasını ortadan kaldırmak istediklerini belirterek, "Kuruluşumuzun 21. yılında 'kamusal alan' yalanının bitmesi için bütün gücümüzü kullanmaya devam edeceğiz" dedi.
Numan Şeker, 14 Şubat 1992'de Şair Mehmet Akif İnan'ın 15 eğitimciyle beraber kurduğu Eğitim-Bir-Sen'in 21. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, Türkiye'nin en büyük sendikası olmanın gururu ve onurunu yaşadıklarını anlattı. Bütün engelleri ve badireleri aşarak 231 bin üyesi ile eğitim çalışanlarının genel yetkili sendikası olduklarını ifade eden Şeker, eğitim çalışanlarının meselelerine çare bulup çözümün adresi olmayı başardıklarını kaydetti. Şeker, şöyle konuştu:
"Her türlü oligarşiye karşı demokratik sistem içerisinde katılımcılığı esas alarak sendikal kulvarda açtığımız yeni sayfa, sendikacılığın ideolojik kavga alanı olmaktan çıkmasına ve hizmet alanına dönüşmesine de vesile oldu. İnsanları ötekileştirmeyen, kucaklayan ve kuşatan misyonun temsilcileri olarak sendikal mücadelemize devam edeceğiz" dedi.
Üyelerinden aldığı güçle kamunun çözüm ortağı haline gelmeyi başaran sendikanın kavga zemininde rekabeti değil, rekabet zemininde hizmeti ilke olarak benimsediğini ifade eden Şeker, "Eğitim ve öğretimde yaşanan problemlerin çözümünde Eğitim-Bir-Sen ülkemizin demokratikleşme sürecinde yol açmaya ve yol almaya devam etmektedir. Kat sayı, üniversitelerdeki baş örtüsü zulmü, milli güvenlik dersleri ve fişlemeler, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması gibi can yakan birçok meselenin çözümüne vesile olmuştur. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve toplu sözleşme hakkının alınması gibi kamu çalışanlarının hayatında dönüm noktası olacak kazanımlara imza attık" şeklinde konuştu.
Şeker, kamuda kılık kıyafet dayatmasının ortadan kaldırılması için elini taşın altına koyduklarını anlatarak şöyle konuştu:
"Özgürlük için 10 milyon imza kampanyası başlattık. Kuruluşumuzun 21. yılında 'kamusal alan' yalanının da bitmesi için bütün gücümüzü kullanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
(YS-MŞ)

14.02.2013 11:32:44 TSI

Editör: Wan Haber