Şeker-İş Sendikası Teşkilatlanma Dairesi Başkanı Bahri Topçu, Aksaray'da sendikalarına üye işçilerin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.
Şeker-İş Sendikası Aksaray Şubesi'nde basın açıklaması yapan Şeker-İş Sendikası Teşkilatlanma Dairesi Başkanı Bahri Topçu, 29 Haziran 2012'de toplu iş sözleşmesi yapmak için gerekli çoğunluğu sağladıktan sonra işverenin sistemli bir şekilde sendikalı işçileri işten çıkarmaya başladığını söyleyerek, "2012 yılı kampanyasını fedakarca fazla çalışarak başarıyla tamamlayan Şeker-İş Sendikası üyelerinin bir kısmı, kampanya biter bitmez istifaya zorlanmış, bir kısmı da küçülüyoruz bahanesiyle işten çıkarılmıştır. Ramazan ayında başlayan kıyım, sistemli bir şekilde devam ediyor. Aksaray gençlerinin fabrikanın kuruluşundan bu yana sefalet ücretine çalışarak, ülkemizin en karlı şeker fabrikası yapmalarına rağmen, bu gençlerimizin emeği acımasızca sömürülmüş, keyfi davranışlar ve haksızlıklar karşısında anayasal hak olan sendikalaşma hakkını hayata geçirmiş, iş yerinde büyük bir çoğunlukla toplu iş sözleşme yapma hakkını kazanmışlardır. İşçilerin bu anayasal hakkını içine sindiremeyen işveren ve vekilleri, sadece sendikalı olmaları sebebiyle çeşitli bahanelerle işçileri işten çıkartmıştır" dedi.
Konuyla ilgili gerekli yasal mücadeleyi başlattıklarını kaydeden Topçu, "Şeker fabrikasında çalışanların hakları alınıncaya kadar ne gerekiyorsa sonuna kadar sürdürülecektir. Çalışanlar sahipsiz değildir. Usulsüz uygulamalar karşısında herkes yasalar önünde mutlaka hesap verecektir. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Bağımsız yargı tek güvencemizdir. Sendikalaşma hakkımız ve toplu iş sözleşmesi yapma hakkımız ne yaparsanız yapın engellenemeyecektir. İşçilerin haklarına saygı gösterin, işçinin ekmeğiyle oynamayın" diye konuştu.
(YC-FM-CC-Y)

16.01.2013 16:17:00 TSI

Editör: Wan Haber