Çankaya Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu kapılarını diyabetli çocukların spor yapması için açtı.
Anadolu Lions Diyabet Teşhis Tedavi ve Eğitim Vakfı'nca bir sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen Şeker Çocuklar Voleybol Takımı'na hafta sonları kapılarını açan spor salonu, yaşam dolu bir avuç çocuğun sporla güçlenmesine de tanıklık ediyor.
ALDİVAK tarafından 2010 yılında kurulan Şeker Çocukları Voleybol Takımı bugüne dek çok sayıda çocuğu voleybol oynayarak yaşama bağlamış. Aralarında ilkokul öğrencisinden üniversiteye hazırlanan lise öğrencisine, 9-17 yaşları arasında 12 çocuğun yer aldığı Şeker Çocuklar, bir yandan antrenman yaparken diğer yandan şeker ölçümlerini kendileri yaparak kayıt tutuyorlar.
Türkiye Voleybol Federasyonu'nda da görev yapmış olan antrenör Mustafa Gökalp'in gönüllü olarak çalıştırdığı takımın oyuncuları farklı sporlara olan ilgilerinden söz ediyorlar sohbet arasında. ALDİVAK tarafından hastalık takipleri yapılmaya başladıktan sonra diyabet ve sporla güçlenmede voleybolun önemli bir yer tuttuğunu öğrenen çocuklar takıma ve takım arkadaşlarına dört elle sarılmışlar. Bugüne dek Ayşe Abla Koleji ve Tevfik Fikret Lisesi voleybol takımlarıyla yaptıkları dostluk maçlarından söz eden çocuklar, farklı okullardan ve takımlardan da maç daveti bekliyorlar.
Çocukların antrenmanlarını anneleriyle birlikte izleyip şeker ölçümlerini kaydeden Diyabet Eğitim Hemşiresi ve Vakıf yöneticisi olan Suna Demirgöz ise, diyabetin her geçen farklı yaşlar arasında, özellikle çocuklarda artış gösterdiğini ve soruna dikkat çekmek istediklerini belirterek kişi ve kurumlardan destek görmek istediklerini söylüyor. Antrenmana ara veren çocuklara anne şefkatiyle diyabete iyi gelen meyve sebzelerini yediren Demirgöz, doğru yönlendirme ile yaptıkları sporla birlikte çocukların hem sağlıklarında hem de kilo ve boylarında iyi yönde gelişmeler olduğunu ayrıca çocukların sporla birlikte sosyalleşirken yaşamsal güçlerinin de arttığını aktarıyor.
(BC-ÖK-Y)

03.02.2013 10:03:42 TSI

Editör: Wan Haber