Belediyecilikte her alanda önemli çalışmalara imza atan Tuşba Belediyesi, ilçenin gelişip güzelleşmesi konusunda da büyük çaba harcıyor. Van’ın büyükşehir olmasıyla kurulan Tuşba Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi’nden toplam 8 bin 500 metrekare park ve yeşil alan devralırken, kuruluşunun birinci yılını henüz yeni dolduran Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstasyon Mahallesi’nde bulunan Zambak Anaokulu ile Polatoğlu İlkokulu’nun bulunduğu bölgede bulunan ve çöplük alanını andıran yaklaşık 9 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak parkta, üzerinde endemik tür olan İnci Kefalı balığının işlendiği Van Gölü maketi, koşu bandı, fitnes sahası, çok amaçlı spor sahaları, müzikli ve yüksek kuleli çocuk oyun grubu, çocuk oyun alanları, bilgilendirme panoları, Osmanlı çeşmesi, sergi alanı, yeşille tasarlanmış meydan, dinlenme mekanları, Osmanlı kamelyaları, piknik masaları, banklar ve yeşil alanlar, güvenlik kulübesi ile satış büfesi bulunan modern parkın temelini atıyor. Mahalle sakinleri için önemli bir dinleme merkezi olacak olan ve her detayının en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü yeni park, ilçenin sosyal alanda da gelişmesini sağlayacak. Cuma günü ihalesi yapılacak olan parkın hızlı bir şekilde tamamlanarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak.


Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yapımına başlanacak parkın mahalle ve ilçenin sosyal alanda gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.Göreve geldikleri günden itibaren Tuşba’nın daha modern, yaşanır ve gelişen bir ilçe olması için büyük bir çaba gösterdiklerini söyleyen Başkan Özgökçe, "Göreve geldiğimiz günden itibaren Tuşba’nın kültürel, sosyal ve sportif alanlarına ciddi önem verdik. Verdiğimiz bu önemi de Van Büyükşehir Belediyesi’nden bize devredilen ve toplam alanı 8 bin 500 metrekare olan 6 parkımızı elde geçiriyoruz,bugün ilçemiz için büyük öneme sahip olduğunu düşündüğümüz ve Van Büyükşehir Belediyesi’nden bize devredilen parkların toplamından daha büyük olan parkımızı yapıyoruz. Bu parkımız, toplumumuzun her kesimine hitap edecek, ilçe halkımıza gerek sportif, gereksede diğer aktivitelerde kullanabileceği bir alan oluşturacaktır. Toplam 9 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan parkımız çok kısa bir sürede tamamlanacaktır" dedi.

3-239.jpg


Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Handil, yeni yapılacak olan parkın ismini ise Tuşba Belediye Meclisi’nce verileceği ifade ederek, yakın zamanda devraldıkları 6 parkın modern hale getirilmesi içinde çalışmaların başlatıldığı ve projelendirildiğini söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi’nden devraldığı parkların toplamından daha fazlasını bir kerede yapan Tuşba Belediyesi, 23 mahallede 23 adet modern çocuk oyun grubu kurarak geleceğimizin teminatı olan çocuklar için park ve oyun alanı oluşturdu. Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu baharda 16 bin adet çiçek ve süs bitkisi ile 15 bin adet fidanı toprak ile buluştururken, ayrıca 30 okuldaki öğrencilere tohumdan fidan yetiştirme bilincinin kazandırılması amacıyla 7 bin adet ceviz ve 3 bin adet badem tohumu ektirildi.

Editör: Wan Haber