Çorum'un Sungurlu ilçesi Şehitlik Anıtı'na yapılan çirkin saldırının suçlusu yakalandı. Şehit mezarlarına yönelik çirkin saldırı madde bağımlısı bir genç tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.
Sungurlu Şehitlik Anıtı'nda şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu levhalar yerlerinden sökülürken, bazı şehitlerin mezarlarının başlarında bulunan bayrakların kırıldığı hakkında yer alan haberin ardından harekete geçen yetkililer, olayı gerçekleştiren İ.Ç. isimli şahsı gözaltına aldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Hulusi Şahin, "19.02.2013 (Salı) günü saat 08.30 sıralarında ilçemiz Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan şehitlere ait sembolik mezar taşlarının devrilmiş olduğu, şehit mezarlarından birinin kaidesi üzerinde bulunan Türk bayrağının yerinden sökülerek zarar gördüğü yönünde alınan ihbar üzerine yapılan araştırma sonucunda bahse konu şehitlikte şehitlerin isminin yazılı olduğu taşların devrilmiş olduğu, Türk bayrağının sökülmek suretiyle zarar gördüğü anlaşılmış, bahse konu olayı madde bağımlısı olarak bilinen İ.Ç. isimli şahsın gerçekleştirdiği, olayı kullandığı maddenin etkisi ile yaptığını, herhangi bir siyasi ve ideolojik amacının olmadığını beyan etmiş ve şahsın hakkında adli işlem yapılmak üzere ilçemiz Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiştir. İlçemizin huzur ve güvenin sağlanması için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.
Olayla ilgili adliye sevk edilen İ.Ç.'nin adliyedeki sorgusunun ardından savcılık tarafından denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.
(SŞ-BÖ-AŞ-Y)

21.02.2013 13:11:52 TSI

Editör: Wan Haber