Şehit askerlerin ailelerinin de katılımıyla düzenlenen törenler için ilk olarak Özalp ilçesindeki 2. Hudut Taburu’na giden Vali Taşyapan, burada Tabur Komutanı Yarbay İsmail Dursun ve taburda görevli personel tarafından karşılandı.

Vali Taşyapan, beraberinde Özalp Kaymakamı Serdar Karal, Saray Kaymakam İbrahim Bayır ve 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın ile gerçekleştirdiği ziyarette, şehit aileleriyle birlikte öğle yemeği yedi.

Vali Taşyapan ve beraberindekiler, buradan ilk törenin yapılacağı Saray ilçesindeki Yamanyurt Hudut Karakolu’na geçti.

Şehit Teğmen Emre As’ın karakol komutanlığı görevini yürüttüğü sırada bölücü örgüt mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olduğu karakolda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Şehit Teğmen As’ın özgeçmişinin okunmasının ardından, Vali Taşyapan ve 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, şehidin babası Ömer As ve annesi Meliha As’a plaket vererek, karakola şehit oğullarının isminin verildiğini bildirdi.

Törende konuşan Vali Taşyapan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Şehit Teğmen Emre As’ın isminin ebediyete kadar bu karakolda yaşatılmasına karar verdiğini söyledi.

İsim değişikliğini teklif edenlere ve uygun görenlere teşekkür eden Vali Taşyapan, “İnşallah ülkemizin her tarafında huzur sağlandıktan sonra askerlerimiz burada da huzurla görev yapacaklardır. Bu bayrak hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Şehidimizin yerine gelen silah arkadaşları, bu bayrağı şehitlerimizden teslim almışlardır. Bu bayrak ebediyete kadar burada dalgalanacak ve şehit teğmenimizin adı burada yaşayacaktır” dedi.

3-578.jpg

Törenin ardından Vali Taşyapan ve şehit yakınları, Şehit Teğmen Emre As Hudut Karakolu’nu gezdi.

Buradan ayrılan Vali Taşyapan ve beraberindekiler, ardından Kapı Hudut Karakolu’ndaki törene katıldı. Van’ın Alaköy nüfusuna kayıtlı Şehit Uzman Çavuş Ferdi Akman’ın babası Yaşar Akman ile annesi Necla Akman ve yakınlarının da hazır bulunduğu törende, Vali Taşyapan ve Alay Komutanı Yalçın tarafından şehit yakınlarına plaket verilerek, karakolda yapılan isim değişikliği açıklandı.

Törenlerin ardından, Vali İbrahim Taşyapan ve beraberindekiler, karakol bahçesinde şehit aileleriyle bir süre sohbet etti.

Editör: Wan Haber