Şehitkamil Belediyesi'nin "365 Gün Herkes İçin Spor" ilkesiyle, ilçenin birçok farklı noktasında açtığı spor okulları bünyesinde eğitim faaliyetlerine devam eden halk oyunları spor okulunda, yoğun mesai devam ediyor.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun yurt içi faaliyet programında yer alan ve Mart ayı içerisinde yapılacak olan il-bölge yarışmalarına büyük bir tempoyla hazırlanan Şehitkamilli yemenilerde hedef; 3 kategoride Türkiye Şampiyonası'na katılabilmek. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2012 yılı Büyükler Geleneksel Dal Türkiye Şampiyonası'nda, ilk yılında yüzlerce kulüp arasında Türkiye 4.'sü olarak büyük bir başarının altına imza atan Şehitkamil Belediyespor Kulübü'nün yeni sezondaki hedefi; geleneksel ve stilize dalda il ve bölge şampiyonlukları elde ederek Türkiye'nin marka kulüpleri arasında Gaziantep'i zirveye taşıyabilmek.
Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Antrenörü Sait Koca, 2013 sezonuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Geçtiğimiz dönem içerisindeki en önemli hedefimiz; Gazianteplilere halk oyunları branşını hem bir sportif etkinlik hem de kültürel bir aktivite olarak sevdirebilmekti. Dönem içerisinde ulaştığımız üye sayıları ve spor okullarında eğitim gören yüzlerce sporcumuzun olması, bu anlamda başarıya ulaştığımızı gösterdi. Bundan sonraki hedefimiz ise; halk oyunları branşına gönül veren sporcu arkadaşlarımızla yarışmalara katılacağımız geleneksel ve stilize dallarda Gaziantep yöresi oyunlarını en güzel motiflerle ve figürlerle anlatmak ve bu doğrultuda başarılar elde etmek olacak" dedi.
Yıl içerisinde farklı yaş gruplarına yönelik açtığı kurslarla, haftanın her günü aralıksız eğitimin devam ettiği Şehitkamil Halk Oyunları Spor Okulu'nda şu anda 200'ü aşkın sporcu eğitim görüyor. Gaziantep yöresi dışında; Roman, İzmir ve Aydın yöresine ait oyunların öğretildiği spor okullarında eğitim gören kursiyerler, böyle bir kursun modern bir mekanda ve ücretsiz olarak halkın hizmetine açılmış olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na bu hizmetten dolayı teşekkürlerini ilettiklerini dile getirdi.
(MDC-SO-Y)

11.02.2013 13:19:14 TSI

Editör: Wan Haber