Şehitkamil İlçe Müftülüğü, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun yıl dönümü münasebetiyle 'Mevlit Kandili Anma Programı' düzenledi.
Şehitkamil Belediyesi'nin ev sahipliğinde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) düzenlenen programa, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, Şehitkamil İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarındaki eğitici ve öğrenciler tarafından hazırlanan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet'in (s.a.v) güzel ahlakı ve örnek kişiliği anlatıldı. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) doğumunun idrak edildiği gece münasebetiyle Kur'an-ı Kerim, vaaz, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okunup, bol bol selat-u selam getirildi. Manevi duyguların en üst düzeye çıktığı programa katılan binlerce vatandaş da, bol bol dualar ederek Peygamber Efendimiz'i (s.a.v) andı. Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifler ve ilahilerle eşsiz bir coşku yaşatılırken, Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı ailesiyle birlikte Gaziantep'e gelen 6 yaşındaki bir çocuğun hadis-i şeriflerden okuması takdir topladı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar da Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatından bazı konuları sunum eşliğinde anlattı. Program sonunda Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, anlamlı ve bir o kadarda önemli organizasyon düzenleyen İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü ile programa katılan Dekan Prof. Dr. Ali Akpınar'a çiçek takdim etti.
Herkesin mübarek Mevlit Kandili'ni kutlayan Başkan Fadıloğlu, "Mevlit Kandili Anma Programı gibi anlamlı ve önemli toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bu gecede varoluş sebebimiz olan Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum gününü en güzel şekilde idrak ederek, sevgililer sevgilisinden aldığımız sevgiyi kendi sevdiğimize de en güzel şekilde ifade etmeliyiz. Bu vesileyle herkesin mübarek Mevlit Kandili kutlu olsun" dedi.
(MDC-Y)

23.01.2013 17:49:02 TSI

Editör: Wan Haber