Şehitkamil Belediyespor Kulübü, satranç branşında da yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha önceki yıllarda büyükler kategorisinde il ve bölge şampiyonlukları bulunan yeşil-siyahlı kulüp, 2012-2013 sezonunda Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep Çocuk Satranç Liginde mücadele edecek.
Şehitkamil Belediyespor'da yenilikler hız kesmiyor. Yeşil çimlerde, parke üzerinde, havuzda, kısacası faaliyet gösterdiği her kulvarda her geçen gün başarı zincirine yeni halkalar ekleyen yeşil-siyahlı kulüp, satranç branşında da oluşturduğu yeni ekiplerle liglerde zirve yarışındaki yerini aldı. Yeni sezonda birbirinden iddialı 16 spor kulübünün yarışacağı TSF Satranç Liginde yerini alan yeşil-siyahlı kulübün satranç antrenörü Veysel Çankaya yaptığı açıklamada, "Kulübümüz bünyesinde ilk defa TSF Gaziantep Çocuk Satranç Ligine katılıyoruz. Takımımızdaki sporcularımızın tamamı, Şehitkamil Belediyesi Satranç Merkezi'ndeki spor okulumuzda eğitim gören sporculardan oluşuyor. Bu ligde ilk yılımız olmasına rağmen 7 tur sonunda ilk iki takım arasına girerek ilimizi Türkiye şampiyonasında temsil etmek istiyoruz. Umarım bu hedefimize ulaşırız" dedi.
Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Musa Yıldız ise, "Satranç sporu özellikle çocuk yaştaki sporcularımızın zihin gelişimi adına çok önemli bir aktivite... Bu nedenle kulübümüz bünyesinde tüm branşlarda faaliyet gösteren sporcularımıza yan branş olarak satranç sporuyla ilgilenmelerini sıklıkla tavsiye ediyoruz. Spor kulübümüz 2013 sezonunda TSF Gaziantep Çocuk Liginde ve yetişkin sporcuların yarışacağı Kulüpler Arası Satranç Liginde mücadele edecek. Ben, forma rengi ne olursa olsun çocuklarımızın ve gençlerimizin strateji geliştirme, plan yapma ve buna benzer yetilerini geliştiren satranç branşına gönül vermiş antrenör ve hakemlerimizi, değerli sporcu kardeşlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
(MDC-SO-Y)

16.01.2013 14:56:17 TSI

Editör: Wan Haber