Türkiye Futbol Federasyonu Gaziantep U17 Liginde Şehitkamil Belediyespor üst üste aldığı galibiyetlerle play off'a kalmayı garantiledi. Alt yapıda fırtına gibi esen Şehitkamil'in genç kramponları çekişmeli geçen maçta rakibi Sanayi Esnaf Spor'u 3-2'lik skorla geçerek ligdeki galibiyet serini sürdürdü ve zirvedeki değişmez yerini korudu.
ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYORLAR
Şehitkamil Belediyespor alt yapıya verdiği önemin meyvelerini topluyor. Şehitkamil İlçe Stadyumunda haftanın her günü, alt yapıda 4 ayrı kategoride bir futbolcu fabrikası gibi çalışan yeşil siyahlı kulüp, liglerde elde ettiği sonuçlarla adeta çalışmalarda formalara akan terin karşılığını alıyor. U 17 Futbol Liginde, Sanayi Esnaf Spor karşılaşmasına lider olarak çıkan Yeşil Siyahlılar, Mahir Erekli'nin (2) ve İlker Akdoğan'ın (1) gollüyle sahadan 3-2'lik skorla galip ayrıldı ve gruptaki puanını 21'e yükselterek play off'a ismini yazdıran takım oldu. Bu sonuçla final kapsını aralayan Şehitkamil'in genç yetenekleri, şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmış oldu.
ÖZ KAYNAK'TA ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM
Günümüz futbolunda profesyonel takımların artık kendi öz kaynaklarında yetişen sporcularına büyük önem verdiğini ve transfer politikalarını bu doğrultuda çizdiğini belirten, Şehitkamil Belediyespor alt yapı antrenörü Taner Özaykut; "A takımımız Bal Ligi'nde makul imkanlarla başarılı işler çıkartıyor. Bizler de önümüzdeki yıllarda A takımızda ter dökecek sporcular yetiştirebilmek adına alt yapıdaki çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Önümüzdeki sezonlarda, gerek kendi A takımıza gerek Gaziantep'i profesyonel liglerde temsil eden ekiplerimize genç sporcular kazandırabilmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarda antrenmanlarda ve müsabakalarda sonuçlardan daha çok futbolcularımızın eğitimine önem veriyoruz. Bu bağlamda gerek belediyemizin gerek kulüp yönetimimizin bizlere büyük desteği var. İlerleyen yıllarda alt yapıdan yetişen sporcularımızın göstereceği performansın bizleri gururlandıracağına eminim" dedi.
(BB-ÖK-Y)

12.02.2013 12:48:46 TSI

Editör: Wan Haber