Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Birinciliği Liglerinde, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde bay ve bayan takımlarıyla mücadelesini devam ettiren Şehitkamil Belediyespor, liglerde ikinci devre elde ettiği galibiyetlerle play off şansını yükseltiyor.
Basketbol alt yapı liglerinde elde ettiği sonuçlarla zirvede ki değişmez yerini koruyan yeşilsiyahlı kulüp 20122013 sezonunda, liglerde yarıştığı 7 kategoride de üst sıraları hedefliyor. Şehitkamil Belediyespor Kulübü Basketbol takımları baş antrenörü Bülent Erdoğan, liglerin devam ettiğini belirterek, "Şu anda küçük kız, küçük erkek, yıldız erkek ve genç erkek kategorilerinde ligler devam ediyor. Yıldızlar ve gençler liglerinde hedefimiz ligi zirvede tamamlayarak ilimizi, Bölge ve Anadolu Şampiyonasında layıkıyla temsil etmek. Küçükler liginde ise sporcularımıza bir yandan basketbol branşının temel hareketlerini en doğru şekliyle öğretirken bir yanda maç tecrübesi aşılıyoruz. Önümüzdeki günlerde start alacak minik erkek ve minik kız takımlarımız liglere tüm hızıyla hazırlanmaya devam ediyor. Yine bu yıl 18 yaş üstü sporcularımızın parke üstünde rol alacağı büyük erkekler basketbol takımının sezon hazırlık çalışmaları başladı. Sezon tamamlandığında müzemizi yeni kupalarla süslemek istiyoruz. Bunun için teknik ekibimiz ve sporcularımız ellerinden gelen bütün çaba ve gayreti sarf edecekler" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Küçük Erkekler Basketbol Liginde, SANKO Spor Kulübünü misafir eden yeşil siyahlı kulübün dev adamları sahadan 7723'lük skorla galip ayrıldı. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde oynanan müsabakada 4 periyot boyuncu üstünlüğü elden bırakmayan yeşil-siyahlı ekip bir puan farkla Büyükşehir Belediyespor Kulübünün ardından zirvede ikinci sırada ki yerini korudu.
(HD)

09.01.2013 15:11:24 TSI

Editör: Wan Haber