2012-2013 Sezonunda bünyesinde açtığı yüzme, su topu, su altı sporları ve modern pentatlon branşlarıyla yarışmacı branş sayısını 11'e çıkartan Şehitkamil Belediyespor Kulübü, Yüzme branşında ilk ciddi derecelerini elde etti.
Aralarında Enka Spor Kulübü, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi yüzme branşının dev kulüplerinin yarıştığı, 'Kulüpler Arası Kısa Kulvar Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda iki önemli derece elde eden yeşil siyahlı kulüp yüzme branşında da adından sıkça söz ettiriyor. Türkiye Yüzme Federasyonun yurt içi faaliyet programında yer alan ve 19-20 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul Tozkoparan Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen, 'Kulüpler Arası Kısa Kulvar Türkiye Yüzme Şampiyonası'na iki antrenör ve iki sporcuyla katılan Şehitkamil Belediyespor, bu branşta yarışmalara ilk kez katılmasına rağmen güzel bir performans sergiledi. Türkiye'nin yüzme branşındaki dev kulüpleri arasında önemli başarılara imza atan Şehitkamil Belediyespor Kulübü genç yüzücülerinden 1996 doğumlu Hüseyin Kara kategorisinde 2 baraj geçmeyi başarırken, 2000 doğumlu Can Demir ise kategorisinde 3 baraj geçerek önemli bir derece elde etti. Şehitkamil Belediyespor Kulübü Yüzme Branşı Antrenörü Cengiz Bingül yarışma sonrasında yaptığı değerlendirmede; "Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil Belediyespor Kulübü çatısı altında bu sezon ilk kez yarışmalara katılıyoruz. Şu anda kulübümüzün bünyesinde 350'nin üzerinde faal sporcumuz bulunuyor. Bu sporcularımız sezon içerisinde bir çok farklı kategoride yüzme yarışlarına katılma imkanı bulacaklar. İstanbul'da yapılan Kulüpler Arası Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonasında sporcularımız Hüseyin Kara ve Can Demir'in elde ettiği dereceler bizleri mutlu etti. Ancak sezon içerisindeki en önemli hedefimiz, yüzme branşında Olimpik Kulaçlara en az 10 sporcuyla katılabilmek. Bu doğrultuda çalışmalarımız Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu'nda tüm hızıyla devam edecektir" dedi.
Şehitkamil'in genç kulaçlarının Kulüpler Arası Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonasında elde ettiği dereceler sonrasında yüzücüleri antrenman esnasında ziyaret eden Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız, Yeşil Siyahlı ekibin tecrübeli antrenörü Cengiz Bingül'den branşlarla ilgili bir süre bilgi aldı. Dereceye giren sporcular ile sohbet ederek başarılarından dolayı teşekkür eden Yıldız, "Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'nun şehrimize kazandırdığı bu dev sportif tesis, şehrimizde yüzme, su topu, su altı sporları ve modern pentatlon branşlarına gönül veren binlerce sporcu kardeşlerimizin eğitim yuvası olacak. Ben bu vesileyle spora ve sporcuya verdiği desteği her platformda gösteren Şehitkamil Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, yarışmalarda dereceye giren sporcu arkadaşlarımı ve onların değerli hocalarını kutluyorum" diye konuştu.
(MDC-

08.01.2013 14:11:43 TSI

Editör: Wan Haber