Şehitkamil Belediyesi, işsiz vatandaşların kendi işinin patronu olabilmesi ve güzel projelerin ortaya çıkarılması amacıyla KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini, yoğun katılımcı gruplarla sürdürüyor.
Şehitkamil Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü ile KOSGEB işbirliğinde gerçekleşen uygulamalı girişimcilik kursuna, özellikle işsiz vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Küçük işletmelerin önünü açmayı ve genç girişimcilerin ticari hayatlarına adım atmalarını sağlamayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi, KOSGEB ile işbirliği yaparak girişimcilere destek vermeye devam ediyor. Toplamda beş hafta süren ve haftada ikişer gün yapılan eğitim dersleri sonunda, katılımcılar sertifikalarını almaya hak kazanacak. Toplam 12 gün süren eğitime katılan işsiz vatandaşlara, günlük 20 TL de cep harçlığı verileceği belirtildi.
Kurstan mezun olup sertifika almaya hak kazanan ve KOSGEB tarafından projeleri uygun görülen adaylar, 27 bin TL geri ödemesiz 70 bin TL ise geri ödemeli destekleme kredisi alabilecek. Şehitkamil Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve hız kesmeden devam eden girişimcilik kursunda her ay eğitim gören 25 kursiyere, kurs sonunda sertifikaları takdim ediliyor.
(MDC-SO-Y)

08.01.2013 14:12:10 TSI

Editör: Wan Haber