Gaziantep'e 'Gazilik' unvanı verilişinin 92. yıldönümü kutlama etkinlikleri, Şehitkamil Belediyesi'nce oryantiring yarışmasıyla devam edecek.
Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilecek olan 1. Gazilik Oryantiring Kupası'nda 15 okuldan 500'ü aşkın sporcu, kendileri için hazırlanan özel parkurda doğa sporu yapabilmenin keyfini yaşayacak. Birçok farklı arazi tipinde yapılabilen ve oyuncuların hedef noktaları kendilerine verilen harita ve pusula yardımlarıyla en kısa zamanda bulup ulaşmaya çalıştıkları bir doğa sporu olan oryantiring, Şehitkamil Belediyesi'nin Dülük Tabiat Parkı'nda gerçekleştirdiği etkinliklerle Gaziantep'te gelişmeye ve yaygınlaşmaya devam ediyor.
16 Şubat 2013 Cumartesi günü saat 11.00'de Şehitkamil Belediyesi'nin organizasyonunda, Şehitkamil Dülük Tabiat Parkuru'nda gerçekleştirilecek olan 1. Gazilik Oryantiring Kupası öncesinde açıklama yapan Türkiye Oryantiring Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Uğur Gür, "Oryantiring branşı, her türlü arazi ve iklim şartlarında harita ve pusula yardımıyla oynanabilir. Bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek için sporcu fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştirerek ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştırır. Bireysel veya takım olarak genellikle ormanlık alanda yapılmakla birlikte, park ve yeni başlayan sporcular için açık alan ve spor salonlarında yapılabilen bir doğa sporudur. Bu branşın Gaziantep'te gelişmesi adına Şehitkamil Belediyesi büyük destekler vermektedir. Bu nedenle Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine oryantiring branşına gönül veren sporcular adına teşekkür ediyorum" dedi.
Gaziantep'e 'Gazilik' unvanı verilişinin 92. yıldönümü etkinliklerini sportif bir organizasyonla sürdüreceklerini ifade eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu ise, "Gazilik unvanı, Kurtuluş Savaşı esnasında, Gaziantep halkının yardım almaksızın göstermiş olduğu destansı mücadele neticesinde, şehrimize Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük bir övgü mahiyetinde verilmiştir. Bu unvanın önemini, zor şartlar altında verilen eşsiz mücadeleyi gelecek nesillere anlatabilmek ve öğretebilmek adına; sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlar düzenliyoruz" diye konuştu.
(HD-SO-Y)

14.02.2013 17:40:34 TSI

Editör: Wan Haber