Şehitkamil Belediyesi tarafından etüt eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenlendi. 15 sorunun yer aldığı yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele ettiler.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) düzenlenen yarışmaya Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sosyal tesislerde görevli öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Pir Sultan, Başak, Beykent ve Yeşilova Aile Merkezlerine bağlı Etüt Eğitim Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin katıldığı yarışmada Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve kültür olmak üzere toplam 5 kategoride 15 soru soruldu. Sorulara en hızlı ve doğru cevabı vermek için kıyasıya bir mücadele sergileyen öğrenciler, her kategoride 3 soru cevaplandırdılar. Öğrenciler tarafından verilen cevaplar jüri değerlendirilmesinin ardından açıklandı. Tüm soruları eksiksiz olarak doğru bir şekilde yanıtlayan Pir Sultan Etüt Eğitim Merkezi yarışmada birinci olurken, Başak Etüt Eğitim Merkezi ikinci, Yeşilova Etüt Eğitim Merkezi ise üçüncülüğü paylaştı. Yarışma sonunda etüt merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sergilendi. Azim ve kararlılığın anlatıldığı gösteri herkesin büyük beğenisini topladı. Gösterinin ardından Başkan Fadıloğlu, yarışmada dereceye giren ve SBS sınavında birinci olan öğrencilere laptop, ipad ve çeşitli hediyeler takdim etti. Öğrencilerin çok güzel bir yarışma sergilediğini söyleyen Başkan Fadıloğlu, önemli tavsiyelerde bulunarak, "Maalesef yıllardır Gaziantep'te bu tür bilgi yarışmaları yapılmıyor. Sizler uzun süreden sonra bir ilki gerçekleştirdiniz. Burada tabi birinci, ikinci veya üçüncü olabilirsiniz ama kesinlikle bunu bir set olarak düşünmeyin. Sizler hayata ve sınavlara hazırlanan bireylersiniz. Bu sınavlarda da birbirinizin önüne geçebilir veya altta kalabilirsiniz. Hayattaki başarıda burada çok puan almak değildir. Tabi ki, iyi puanlar alarak daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Önemli olan nitelikli insan olabilmektir. Bu sebeple hocalarınıza teşekkür ediyorum. Herkesin bir kapasitesi vardır. Kimisi matematikte kimisi ise Türkçe dersinde iyidir. Diğer taraftan iyi insan olabilmek adına hepimize çok görev düşüyor. İnsanların haklarına ve büyüklerine karşı saygılı olabilmek, ben demeden arkadaşım diyebilmek ve ülke haklarına sahip çıkabilmek esas olandır. Yeni nesillerden bunları görüyoruz. Bunların devamını da sizlerden istiyoruz. Etüt merkezleri sayesinde SBS'de de büyük başarı yakalayacağınıza inanıyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen bilgi yarışmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler ise, "Eğitimde daha başarılı olmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bizlerin bu çabasına ortak olan ve her türlü imkanı sunan Şehitkamil Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Belediye başkanımız gerek mahallelerimizde hizmete açtığı aile ve etüt merkezleriyle gerekse de okullarımızda verdiği eğitim destekleriyle her zaman yanımızda yer alıyor. Özellikle biz gençlerin eğitimi için önemli katkılar sunan belediye başkanımızın bilgi yarışması düzenleyerek bilgilerimizi tazelemesi hepimizi çok memnun etti" diye konuştu.
(MDC-ÖZ-Y)

19.02.2013 11:36:57 TSI

Editör: Wan Haber