Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 'Mesnevi Sohbetleri' programında vatandaşlar ile bir araya gelen araştırmacı yazar ve mesnevihan Mehmet Fatih Çıtlak, Mesnevi hakkında geniş bilgiler verdi.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) düzenlenen 'Mesnevi Sohbetleri' programına, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Abdülcebbar Özkara, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'Mesnevi Sohbetleri' programında vatandaşlara çeşitli bilgiler veren araştırmacı-yazar ve mesnevihan Mehmet Fatih Çıtlak, "Mesnevi'nin kelimesi isna kökünden gelmektedir. Tesniye ikileme gibi bir anlamı olup, ikili beyitler halinde yazılan bir nazım türüdür. Fars edebiyatı nazım şekillerinden olan mesnevi, İslamiyet etkisinde gelişen Türk edebiyatının ilk zamanlarından beri olay çevresinde gelişen edebi metinlerde sıkça kullanılmış bir nazım biçimidir" dedi.
Yaklaşık bir buçuk saat süren programda Mesnevi hakkında geniş bilgiler veren Çıtlak'a değerli bilgileri paylaştığı için teşekkür eden Başkan Yardımcısı Abdülcebbar Özkara, program sonunda çiçek takdiminde bulundu. Şehitkamil Belediyesi'nin bu tür bilgilendirici programlar düzenlemesinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise, "Belediyemiz sürekli sosyal ve kültürel programlar düzenleyerek bizlerin sosyalleşmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra dini programlar da düzenlemesi bizleri gerçekten çok memnun ediyor. Bu programlar sayesinde bizler bilmediklerimizi ve yanlış bildiklerimizi doğru bir şekilde öğrenme fırsatı buluyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na bu programları düzenlediği için teşekkür ediyor ve bu gibi programların sürekli olarak düzenlenmesini istiyoruz" diye konuştular.
(MDC-Y)

13.02.2013 12:25:58 TSI

Editör: Wan Haber