Şehitkamil Belediyesi organizasyonunda, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan "Zorba" balesi, Gaziantep'te sanatseverlere sunuldu.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) gerçekleşen bale gösterisine, yüzlerce sanatsever katıldı. Salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar, Yunanlı yazar Nikos Kazancakis'in aynı adlı romanından esinlenilerek baleye uyarlanan, müziği Mikis Theodorakis'e ait dünyaca ünlü "Zorba" balesini izlemek için sabırsızlıkla bekledi. Gösterime girdiğinden bu yana kapalı gişe oynayan, seçkin konuk sanatçıların da rol aldığı eser, Gaziantep'te de büyük ilgiyle karşılandı. Eşsiz müzik ve koreografisiyle izleyenleri keyiflendiren bale gösterisi, Gaziantepli sanatseverlerin beğenisini topladı. İki perdeden oluşan ve yaklaşık 2 saat süren bale gösterisini pür dikkat izleyen sanatseverler, gösteri sonunda oyuncuları ayakta alkışladı. Gösterinin ardından sahneye çıkarak oyunculara çiçek takdim eden Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, bale oyuncularını tebrik etti. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na bu tür sosyal etkinlikleri sanatseverler ile buluşturduğu için teşekkür eden Kaymakam Turan, "Şehitkamil Belediyemiz bu tür muhteşem organizasyonlara imza atarak vatandaşları kültür ve sanata doyuruyor. Son olarak düzenlediği 'Zorba' balesi ile de bizlere ve Gaziantepli sanatseverlere unutulmaz gece yaşattı. Bu akşam burada güzel performans sergileyen bale oyuncularını da yürekten tebrik ediyorum. Hepsi de birbirinden güzel gösteri sergileyerek gecemize renk kattılar" dedi.
Bale gösterisini hayranlıkla izlediklerini ve doyumsuz vakit geçirdiklerini dile getiren vatandaşlar ise, "Şehitkamil Belediyesi'ne bu tür aktiviteleri düzenleyerek bizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. 'Zorba' gösterisini ilgiyle izledik. Tek kelimeyle muhteşemdi. Oyuncular da iyi bir gösteri sergileyerek gecemizi renklendirdiler. Belediye başkanımız sanata ve kültüre çok önem veriyor. Bizlerin bu etkinliklerle daha da sosyalleşmesini sağlıyor. Bu tür etkinliklerin devamını bekliyor ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
(FS-SO-Y)

21.01.2013 11:28:39 TSI

Editör: Wan Haber