Gaziantep Şehitkamil Belediyesi 2013 yılı Şubat ayı Meclis toplantısı birinci birleşimi Meclis toplantısı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı.
Şehitkamil Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü. Meclise sunulan 13 madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündem dışı 3 madde ise komisyona sevki oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Fadıloğlu, konuşmasına Gaziantep'te bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu ölenlere baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.
Suriyelilerin çalışması için hukuki düzenlemelerin yapıldığını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Başpınar mevkiinde meydana gelen patlamada, çok büyük bir sıkıntı vardı. Basınçtan dolayı cesetler çok parçalanmıştı. Tabi burada başka konuşmak istediğim konu var. İçimizde işletme işleten arkadaşlarımız var. Yeni çıkan iş güvenliği ve sağlığı yasası çerçevesinde 50 kişi üzeri işçi çalıştıran, iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı bulundurulması gereklidir. Bunun müteessif sorunlulukları işverenin sorumluluğu, işveren temsilciliği sorumluluğu kademeli olarak sorumluluklar var. Bu konuda tabi gönül ister ki her şey sistemli olsun, fakat birden bu uygulamaların gönülden girmesi demek, işletmelerin bir nevi tıkanmasına sebebiyet verir. Kendi belediyemizde de, bir hatadan dolayı bir temsilcinin 25 yıla kadar yargılanması söz konusu oluyor arkadaşlar. Şimdi belediyede de bu uygulamalar var. Herhangi bir mahallede fen işlerinin yapmış olduğu tamiratı bir işçi güvenliğinin almadığı takdirde belediye başkanın gerek olarak müteessif sorumludur. Tabi gönül ister bu sıkıntılar olmasın. Fakat bu önlemleri almak adına da maalesef müesseslerimizde de bu sıkıntıları yaşıyoruz. Baretini takmadan girme diyorsun, bana bir şey olmaz. Suriye'den gelip çalışan işçilerimiz var. Yeni bir yönetmenlikle Bakanlar kurulu kararı ile bu Suriye'den gelen kardeşlerimizin çalıştırılmasına yönelik olarak bir hukuki düzenleme yapılıyor" dedi.
(FS-HD-AŞ-Y)

01.02.2013 17:31:45 TSI

Editör: Wan Haber