GAZİANTEP - Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde "Bi Dünya Yeşil Alan" sloganıyla 6'ncı ormanını kurarak binlerce fidanı toprakla buluşturacak.

Şehitkamil Belediyesi, ormanlık alanların arttırılmasını ve insanların daha kaliteli bir hayat sürdürmesini sağlamak adına binlerce fidanı toprakla buluşturmaya devam ediyor. Bugüne kadar kurduğu 5 adet ormana toplam 27 bin 610 adet fidan diken Şehitkamil Belediyesi, 6'ncı ormanını da 29 Kasım Perşembe günü saat Nizip Yolu üzerinde bulunan Günbulur Köyü Ağaçlandırma Alanı'na kuracak. Tüm Gazianteplilerin davetli olduğu ağaç dikme programında yine binlerce fidan toprakla buluşturulacak. Programa katılacak olan vatandaşlar da kendi ağaçlarını dikerek, fidanlara can sularını verebilecek.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Belediye olarak bugüne kadar her alanda imkanlarımız ölçüsünde hizmet vermeye gayret gösterdik. Göreve geldiğimiz günden beri vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak projeler ürettik. Orman alanları da insanların yaşamları açısından büyük önem arz etmektedir. Oksijen kaynağımız olan ormanlarımızı genişletmek ve hatta yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli bölgelerde orman alanları oluşturduk. Geleceğimizin teminatı olan gençlere ve çocuklarımızı da bu konuda bilinçlendirmek için programlarımıza dahil ederek fidan diktirdik. Bundan sonrada fidanlarımızı toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimizi ağaç dikmeye bekliyoruz." dedi. CİHAN

Editör: Wan Haber