Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep'in Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Kupası yüzme yarışları açılış töreni yapıldı. Birçok kulüp sporcusunun katıldığı yarışlarda yüzücüler madalya için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.
Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen açılışta minik öğrencilerin Türk bayraklarıyla davetlileri selamlaması törene renk kattı. Ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak havuzun kenarında çember oluşturan miniklerin selamlamada bulunması renkli görüntülere sahne oldu. 2 gün sürecek olan yarışlarda toplamda 485 Kulüp sporcusu Kurtuluş Kupası'nda mücadele edecek.
25 Aralık Kurtuluş Günü'ne özel olarak hazırlanan yüzme yarışları programıyla birlikte etkinliklerin startını verdiklerini dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Etkinliklerimiz 24 Aralık Pazartesi akşamı Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek ve Gaziantep savunmasında 91. yıl etkinliğiyle devam edecek. Ardından 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı, 26 Aralık Şehitkamil Belediyesi spor Kulübü Folklor Ekibi tarafından hazırlanan Gaziantep'in Kurtuluş Düğünü Özel Gösterisi ve son olarak Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan 'Anadolu Rapsodisi' 25 Aralık Özel Konseri ile son bulacak" dedi.
"BU COŞKUYU TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAMASINI İSTİYORUZ"
25 Aralık Kurtuluş Günü destanın hatırasını canlı tutmaya çalışacaklarını ifade eden Başkan Fadıloğlu, "O zamanlar yaşananları genç nesillere aktarmamız gerekiyor. Geçmişte verilen onurlu mücadele sayesinde bizler bugünlere geldik. Bizler de bu mücadelenin anısını canlı tutmak için Şehitkamil Belediyesi olarak bu tarz etkinlikler düzenliyoruz. Ben tüm vatandaşlarımızın bu coşkuyu bizimle beraber yaşamasını ve yapmış olduğumuz etkinliklere katılımını bekliyorum" diye konuştu.
Yüzme yarışlarına katılan çocuklarına destek vermek için tribünleri dolduran veliler, " Şehitkamil Belediyesi'nin düzenlediği bu etkinlik hem sportif anlamda çok güzel, hem de Gaziantep'in Kurtuluş Günü dolayısıyla olması bizim için ayrı bir önem teşkil ediyor. Başkanımıza çocuklarımız ve gençlerimiz için böyle bir spor kompleksi yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca tüm Gazianteplilerin Kurtuluş Günü'nün kutlu olmasını temenni ediyoruz" dediler.
Kurtuluş Kupası açılış seremonisinin ardından yapılan yarışlarda dereceye giren sporculara madalyalarını Şehitkamil İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın ve Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu verdi.
(MA-MEF-Y)

22.12.2012 20:10:35 TSI

Editör: Wan Haber