Hakkari 'de mayın patlaması sonucu şehit olan Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu'nun adı, Ankara Gölbaşı'nda yeni yapılan parka verildi.
Hakkari 'de mayın patlaması sonucu şehit olan Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu'nun adı, Gölbaşı TOKİ Konutları'nda yeni yapılan bir parka verildi. Gölbaşı Park Eymir Konutları'nda yapımı tamamlanan Şehit Yalçın Dizdaroğlu Parkı törenle hizmete açıldı. Parkın açılış törenine Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tombul, Gölbaşı Emniyet Müdürü Cafer Tozluoğlu, şehit Yalçın Dizdaroğlunu'nun ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. 30 bin metrekarelik alan üzerine kurulu parkta iki basketbol sahası, bir futbol sahası, oyun grupları ve yürüyüş alanları bulunuyor.
Açılışta bir konuşma yapan Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, "Tarihimize baktığımızda ismini bildiğimiz çok büyük kahramanlar var. Onlarla beraber bu vatan için, millet için, bayrak için çarpışmış çok fazla meçhul kahramanlar da var. Bizlere düşen bu şehitlerimizin ismini yaşatmak, onları mutlu edecek, yattıkları yerlerde huzurlu edecek güzel işler yapmaktır. İşte bugün ruhaniyetini içimizde hissettiğimiz Yalçın Dizdaroğlu kardeşimizin ismini bu spor kompleksine veriyoruz. İsmi burada yaşatılacak" dedi.
Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise, "Türk milletinin bağımsızlığı devam ettikçe, inanıyorum ki hep devam edecek, bütün emperyalist güçlere rağmen, onların işbirlikçilerine rağmen bu yüce Türk milletini hiç kimse bölemeyecek. İşte bu süreçte de Yalçın Dizdaroğlu gibi tüm şehitlerimizin ismini yaşatmak bizim görevimizdir. Türk milletinin dün olduğu gibi bugün de şehitlerine, gazilerine sahip çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Özel Hareket Dairesi Başkanı Cemil Tonbul da, Dizdaroğlu'nun isminin yeni açılan parka verilmesini sağlayan herkese teşekkür ederek, "Özellikle son dönemde yaşanan terör olaylarında canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimize kasteden terör odaklarına karşı herhangi bir müsamaha gösterilmesi ve teröre karşı mücadelede en ufak bir zafiyete girilmesi asla söz konusu olmayacaktır. Ülkemiz bunlarla rahatlıkla baş edebilecek güç, tecrübe ve birikime sahiptir. Türk milleti olarak şehitliğin ne olduğunu çok iyi biliriz" dedi.
Şehidin oğlu Ali Kemal Dizdaroğlu da törene katılanlara teşekkür ederek, böyle bir parkın yapılması ve parka babasının isminin verilmesinde emeği olanlara şükran duygularını iletti. Parkın açılış kurdelesini Kaymakam Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı, Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tombul, Gölbaşı Emniyet Müdürü Cafer Tozluoğlu, şehit Yalçın Dizdaroğlunu'nun ailesi ile birlikte kesti. Açılışın ardından tesisi gezen davetliler, spor sahasında penaltı vuruşu yaptı. Program sonunda Gölbaşı Belediyesi davetlilere aşure ikram etti.
(ZÇ-CC-Y)

01.12.2012 16:19:26 TSI

Editör: Wan Haber