Aydın'da 2006 yılında arkadaşının silahından çıkan kurşunla şehit olan Polis Memuru Rafet Yiğit'in ismi Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Derince köyünde açılan sağlık evine verildi.
2006 yılında görev yaptığı Çine Emniyet Müdürlüğü'nde nöbet tutarken arkadaşının tabancasından çıkan kurşunla şehit olan polis memuru Rafet Yiğit'in ismi Milas'a bağlı Derince köyünde yaptırılan sağlık evine verildi. Derince Şehit Polis Rafet Yiğit Sağlık Evi'nin açılışı köyde gerçekleştirilen törenle yapıldı.
Törene İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül, Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan'nın yanı sıra birçok köylü katıldı.
Açılış etkinliğinde sağlık evinin yapımında desteği olan kişilere teşekkür ederek plaket takdim eden Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, öncelikle köy muhtarı Saldıray Çetin'i tebrik etti. Kaymakam Atçı, sağlık evinin yapımını dayanışma örneği olarak gördüğünü ifade ederek, "Bu çalışmaları şahsen öteden beri takip ediyorum. Muhtarımız bu konuda başarılı olmuştur. Bizlerin küçük destekleriyle çok büyük bir iş ortaya koymuştur. Başta Milas belediye Başkanı Muhammet Tokat, Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül'e çok teşekkür ediyoruz. Başkanlarımız köylerdeki ortak kullanım alanlarına, sosyal tesislere destek veriyorlar bu çok güzel bir dayanışma örneğidir. Yine bu bölgemizde Derince Barajımızın inşaatını yapan firmanın temsilcisi Orhan beye de sağlık evinin yapımında gösterdikleri yardım nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Burada köylülerimizin teyzelerimizin destekleri olmuş bu durum gurur duyulası bir dayanışma örneği. Bu tüm köy ve beldelerimize örnek teşkil etmeli. Küçük destekler bir araya geldiğinde büyük eserler ortaya çıkıyor. Bunu Derince köyünde görmüş olduk. Sağlık evimizin şehit olan bir polis kardeşimizin isminin verilmesi ise ayrı bir gurur verici olaydır. Açılışını yapacağımız Sağlık Evi, şehit ailesine, köy halkına, emniyet camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Kaymakamın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürü Akbal da "Rafet yiğidim şehidim sen rahat uyu vefalı Türk halkı devleti seni unutmadı. Ebediyete kadar olacak olan ismini, topluma yararlı bir yere verdi." diyerek sağlık evinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Şehit Polis Rafet Yiğit Sağlık Evi'nin açılışı yapıldı.
Şehit polis memuru Rafet Yiğit'in eşi Yüksel Yiğit, eşinin adının yaşayacak olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek; "Sağlık evimiz İnşallah herkese hayırlı olur. Sağlık evine eşimin isminin verilmesi beni onurlandırdı ailecek çok mutlu olduk" dedi.
(KS-MB-İK)

20.02.2013 19:39:54 TSI

Editör: Wan Haber