Vatani görevini yaparken tartışmalı bir şekilde hayatını kaybeden ve Kuşadası'nda büyük üzüntüye yol açan şehit er İsmail Akça'nın ismi büyüdüğü Kadınlar Denizi Mahallesi'ndeki 6. sokağa verildi.
Kuşadası Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda, bir süre önce vatani görevini yaparken tartışmalı bir şekilde hayatını kaybeden ve Kuşadası'nda büyük üzüntüye yol açan şehit er İsmail Akça'nın ismi büyüdüğü Kadınlar Denizi Mahallesi'ndeki 6. sokağa verildi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, " İsmail Akça'yı kalbimize gömdük ve ismini Kuşadası Belediyesi olarak yaşatıyoruz. Kendisini bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz " dedi.
KUŞADASISINDIRGI KARDEŞ ŞEHİR OLDU
Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı'nda ayrıca Sındırgı Belediye Meclisi'nin aldığı Kuşadası Belediyesi ile kardeş şehir olma kararı görüşüldü. Oybirliğiyle alınan karar sonucu Kuşadası Belediyesi ile Sındırgı Belediyeleri kardeş şehir oldu. Bunun yanında, Kuşadası'nın simgesi Güvercinada'yı karaya bağlayan mendireğe Güvercinada Sokak ismi verildi.
KUŞADASI'NIN DEĞERLERİ YAŞATILACAK
Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı'nda ayrıca, Kuşadası'nda yaşamış, Kuşadası'na ve Türkiye'ye katkılarda bulunan, uluslar arası alanlarda temsil etmiş Kuşadalılara vefa borcu olarak, yaşadıkları yerlere resimli özgeçmişlerinin ve yaptıklarının yer aldığı vefa plaketleri asılması kararlaştırıldı. Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç, " Bu bir anlamda biliyorsunuz sokak adına giriyor ama sokak adları konulduğu yerde kalıyor. Burayı Türkçe ve İngilizce isim, özgeçmişleri yazılarak birer fotoğraflarını varsa eserlerini yazacağız. Örneğim, Mahmut Özay, Kuşadası'nda yaşamış, Türkiye'nin önemli bir hikaye yazarıdır. Çok yakın bir yerde çok turistlerin gelip geçtiği bir yerde ama hiç kimse gelip geçerken ne olduğunu fark etmiyor. Yapacağımız çalışma ile değerlerimize sahip çıkmayı hedefliyoruz. Çalışmalarını, hayatlarını ve yaptıklarını panolar şeklinde yaşadıkları yerlere koyarak vefa borcumuzu ödemek istiyoruz" dedi.
(ZH-MB-İK)

09.02.2013 09:59:50 TSI

Editör: Wan Haber