Tek oğlunu tezkere almasına 28 gün kala şehit veren Mehmet Taştimur, şehit analarının bir daha ağlamaması için İmralı ile görüşülmesine destek verdiğini belirterek, "Devletin attığı adımı destekliyorum" dedi.
Adana'da yaşayan Mehmet Taştimur (62), oğlu Erhan Taştimur'un Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra askere gittiğini ve komando olup gönüllü olarak Hakkari'nin Çukurca ilçesinde görev yaptığını belirterek, "Oğlum jandarma komando asteğmen olarak vatani görevini yaparken, 17 Haziran 2005 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde operasyondan dönerken, bölücü terör örgütü PKK'nın mayınlı ve silahlı saldırısı sonucu şehit düştü. Askerliğinin bitmesine sadece 28 gün kalmıştı. Tek oğlumu vatan uğruna şehit verdim" diye konuştu.

"BU GÖRÜŞMELERİN YAPILMASINI, AKAN KANIN DURMASINI İSTİYORUZ"
Oğlunun evli ve 2 çocuk babası olduğunu kaydeden Taştimur, şunları kaydetti:
"Oğlum vatan için şehit oldu, vatan sağ olsun. Ben Türkiye'nin bölünmesini istemiyorum. Yalnız bu akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Oğlum şehit olduğu için üzgünüz. Kanı durdurmak için kimle görüşmek istiyorlarsa görüşsünler. Artık şehit anaları ağlamasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor; şehit analarının, babalarının, çocuklarının ne çektiğini biz biliyoruz. Bu nedenle bir an önce kanın durmasını ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bunun için Öcalan ile görüşülsün."
Yapılan görüşmeleri olumlu değerlendirdiğini vurgulayan baba Taştimur, "Türkiye'de kanın durması için kime ne görev düşüyorsa yapmalı. Tek oğlunu vatan için şehit veren bir baba olarak bu görüşmelerin yapılmasını, akan kanın durmasını istiyoruz. Bu nedenle devletin attığı adımları destekliyorum" dedi.
(FKE-OK-Y)

08.01.2013 10:23:57 TSI

Editör: Wan Haber