İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, makamında Şehit Serkan Çetinkaya'nın babası Murat Çetinkaya'yı ağırladı.
İzmit Belediyesi tarafından Kuruçeşme Fatih Mahallesi'nde yaptırılan ve geçtiğimiz Ekim ayında açılan parka 1995 yılında Van Başkale'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Serkan Çetinkaya'nın isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti belirten baba Murat Çetinkaya, "Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'a bu düşünceli tavrı için teşekkür ederim. Sayesinde oğlumun adı yaşayacak" dedi. Ziyarette Kuruçeşme Fatih Mahallesi Muhtarı Musa Temel'de hazır bulundu.
Asıl teşekkür edilmesi gereken kişilerin evladı vatan uğruna şehit olan analar babalar olduğunu ifade eden Başkan Doğan, "Şehidimiz hepimizin şehidi. Bu ülke için, bayrak için canını feda etmiş bir kişiye hepimizin vefa borcu var. Onların annesi bizim annemiz, onların babası bizim babamız. Biz şehidimize vefamızı bir nebze olsun göstermek adına parka ismini verdik. Şehidimizin yanında bizim yaptığımız hiç bir şey değil. Vatan onlara minnettar. Şehidimizi minnetle anıyorum" dedi.
İzmit Belediyesi'nin tarihe ve şehitlerine sahip çıkan bir belediye olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, "Servetiye Siperleri, Sarıkamış Şehitleri bu anlayışımızın sonucunda, şehitlerimizin adlarını yaşatmak içindir. Bundan sonra ki süreçte de bunun için çalışacağız. Önümüzde ki hafta Yahya Kaptan'ın anıtını açarak Atatürk'ün vasiyetini yerine getireceğiz. Mart ayında Kınalı Asker Müzesi'ni açacağız. Sokak, tesis ve parklarımıza şehit isimlerini vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
"Ancak sadece lafla vatana millete şehide sahip çıkılmaz" diyen Bakan Doğan "Vatanı kalkındıracak hizmetleri yaparak, milli hedeflerimize ulaşmak için çalışarak da şehitlere sahip çıkılması gerekir" dedi
(İÇ-İÇ)

12.01.2013 14:24:49 TSI

Editör: Wan Haber