Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz 2011 tarihinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Kdz. Ereğlili jandarma komando çavuş Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın, aynı saldırıda oğlu ile birlikte şehit düşen 12 şehidin isimlerini oğlunun mezarının yanına yazdırdı ve bayrak astırdı.
Silvan ilçesinde 14 Temmuz 2011 tarihinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen jandarma komando çavuş Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın, önce köydeki evini oğlunun eşya ve fotoğraflarının yer aldığı müzeye dönüştürdü, ardından oğlu ile birlikte şehit düşen 12 şehidin isimlerini oğlunun mezarının yanına yazdırıp bayraklarını astırdı.
Ereğli'de bir süre önce üniversite öğrencilerinin hazırladığı ''Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Ailelerinin Halkla Buluşması'' etkinliğinde yaptığı ''vatanın Türk ve Kürt ayrımı olmadan alındı" şeklinde konuşması ile dikkatleri çeken Şehit Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özer tarafından şilt ve üzerinde ayyıldız bulunan şekerlik hediye edildi, geçen günlerde Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından Ankara'ya davet edilerek karargahta misafir edildi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özer ve Genel kurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a teşekkür eden Ayşe Aydın, şöyle konuştu: "Tüm komutanlarımıza teşekkür ediyorum. Beni davet etmeleri benim için onur ve gurur verici bir olay, daha önce şehit oğlumun eşyalarının ve fotoğraflarının yer aldığı evimin bir katını müzeye dönüştürmüştüm. 14 Temmuz 2011 tarihinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen oğlumun ve onunla birlikte şehit düşen arkadaşlarını da oğlum gibi görüyorum. Bunun için oğlumun mezarının başına diğer şehit düşen arkadaşlarının isimlerini yazdırdım ve hepsi için ayrı ayrı bayrak astırdım."
Aile örnek olması için fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde paylaştı.
(HH-OA-HO-Y)

01.02.2013 13:24:01 TSI

Editör: Wan Haber