Terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'a hapishanede televizyon verilmesine Bartınlı şehit ailesi tepki gösterirken, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, "Hükümet terörün silah bırakma sürecinden başarılı çıkarsa tarihe geçer" dedi.
1992 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Bağdere Karakolu'nda teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen Ahmet Seçen'in anne ve babası, terörist başı Abdullah Öcalan'a televizyon verilmesine tepki gösterdi. Şehit babası İbrahim Seçen, "İnşallah hayırlı olur. Hükümet bunu bu şekilde uygun görmüş, terör işi biter. O kadar asker şehit edildi. Bunları yapan birine televizyon verilmesini istemiyorum. Taraftar değilim" dedi.
Şehit annesi Havva Seçen de, "Benim tek bir oğlum vardı. 1992 yılından beri acı çekiyoruz. Biz terörün bitmesini istiyoruz. Terör olayları bitmiyor. Durmadan kan dökülüyor. Öcalan'a televizyon verilmiş. Hiç doğru bir şey değildir. Öcalan'ın asılmasını istiyoruz. Tek bir evladımı kaybettim. 20 yıldır acı çekiyoruz. Bu terör işi artık bitsin. Karşıma çıkarsalar kendi ellerimle boğmak istiyorum. Herkesi tüketiyorlar, onu neden tüketemiyorlar. Halen ayakta lüks yerlerde yaşıyor. Onlarda çocuğun değeri yok. Benim tek çocuğum vardı. Onu da aldılar. Gözümü kırpmadan onu temizlerim. Benim evladım gözümün nuruydu. Bulsunlar evladımı, ben tek bir ekmek ile geçinmeye razıyım. Bizim acımızı kimse bilemez. Acımızı ancak şehit yakınları bilir" diye konuştu.
Öcalan'a televizyon verilmesi ile ilgili olarak Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel de açıklamada bulundu. Gencel, hükümetin terör olayını bitirmek için girdiği bu süreçte çok büyük bir risk aldığını ve terör olayının bitmesi ile birlikte tarihe geçeceklerini belirterek, "İmralı görüşmelerinde terörist başı Öcalan'a televizyon verilmesi halkımızı son derece ilgilendiren bir durumdur. Öncelikle gazilerimizi ve şehit ailelerimizi ilgilendiren bir konudur. Tabi herkes bu konuda kendince haklı olarak cevaplar verebilir. 1990 yılında Güneydoğu'da terörle mücadelede görev aldım. O günden bugüne kadar geldiğimiz noktaya ve kaybettiklerimiz, kazandıklarımıza bakıyorum. Biz her şeyden önce 7 bin askerimizi bu mücadelede şehit verdik. Türkiye binlerce şehit ailesi ve öksüz şehit çocuklarımız var. Bugün Öcalan'a yapılanların doğru olup olmadığını kendi açılarımızdan değerlendiriyoruz. 20 yaşındaki gençlerimiz bu mücadelede hayatlarını veriyorlar. Bugüne kadar kazanılan pek bir şey olmadı. Çok hükümetler geldi. Hiçbiri bu soruna maalesef çözüm getiremedi. Hükümet çok büyük bir risk alarak elini taşın altına koyuyor. Bu süreçten başarılı çıkarlarsa çok büyük kazanımlar olur. Tarihe geçerler. Ancak Türkiye adına başarısız, terör örgütü adına da başarı sayılacak şekilde sonuçlanır ise hükümet içinde çok sıkıntılı bir süreç olacağını düşünüyorum" dedi.
(DK-OA-CC-Y)

26.01.2013 12:02:58 TSI

Editör: Wan Haber