Karaman'da şehit polis ailesi ve bir gaziye Devlet Övünç Madalyası verilmesiyle ilgili düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen törene Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri, şehit ve gazi yakınları katıldı. Protokol konuşmaları öncesinde Mardin'in Kızıltepe ilçesinde zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu şehit olan Polis Kuddusi Arısoy ile Şırnak'ta terör örgütüyle girilen çatışmada gazi olan Önder İnci'nin kısa özgeçmişleri okundu. Törende konuşan Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, ülkenin bulunduğu coğrafyanın kolay bir coğrafya olmadığını belirterek, "Şehitlik mertebesi, dünyanın hiçbir yerinde olmayan manen inancının, madden devletin hem övdüğü, hem de ödüllendirdiği bir makamdır. Şehit yakınları aileleri ve çocuklarıyla, gazilerimiz hayatımızın tüm evresinde başımızın tacı ve ülkemiz durdukça biz yaşadıkça yoldaşları, candaşları ve kader arkadaşlarıyız. Bulunduğumuz coğrafya kolay bir coğrafya değil. Ondan dolayı bu ülke demokrasi, kardeşlik ve hoşgörü ile huzur ortamını desteklemeye devam edecek. Bu yolda şehit ve gazilerimiz de olacaktır" dedi.
İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Boz da, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, "Bizi millet yapan, bizim yaşadığımız toprakları vatan yapan verdiğimiz şehitler ve aramızda bulunan gazilerimizdir. Birlik ve beraberliğimiz bizi biz yapandır. Birliğimizi ve beraberliğimizi bıraktığımız anda, birbirimizden koptuğumuz anda kanımız yerde kalır" diye konuştu.
Vali Murat Koca da yaptığı konuşmasında, "Şehit ve gazilerimizin haklarını hiçbir zaman ödememiz mümkün değildir. Milletimiz özgürlüğe, bağımsızlığa, tarih boyunca önem vermiş, bu uğurda da şehit ve gazi vermekten de hiçbir zaman çekinmemiştir. Terör belasının ülke gündeminden biran önce çıkarak artık başka aile ocaklarına ateş düşmemesi temennisiyle şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Murat Koca, şehit polis Kuddusi Arısoy'un Devlet Övünç Madalyasını 3.5 yaşındaki kızı İncinaz Arısoy'a takarken, beratını da eşi Döndü Arısoy'a verdi. Vali Koca Şırnak'ta gazi olan Önder İnci'nin de madalyası ve beratını kendisine takdim etti. Konuşmalar ve madalyaların verilmesi sırasında salonda bulunanlar duygulu anlar yaşarken gözyaşlarına hakim olamayanlar olduğu gözlendi.
(MD-İP-ÖZ-Y)

20.02.2013 14:22:13 TSI

Editör: Wan Haber